Роналдо и Меси са гласували тактически. Снимка: Ройтерс

Носителят на Златната топка за 2013 година Кристиано Роналдо е действал тактически при определяне на своята призова тройка по време на гласуването.

Португалецът е поставил на първо място нападателя на Монако Радамел Фалкао, с когото ползват услугите на един и същи агент - Жорже Мендеш. Кристиано е поставил на второ място съотборника си Гарет Бейл и Месут Йозил, с когото бяха съотборници три години.

Лионел Меси, останал на второ място в борбата за Златната топка снощи, също е действал тактически, елиминирайки конкурентите си Роналдо и Франк Рибери. Аржентинецът е заложил на съотборниците си в Барселона Андрес Иниеста, Шави и Неймар.

Капитанът на Бразилия Тиаго Силва е ударил рамо на Меси, докато капитанът на Англия Стивън Джерард е поставил Роналдо на първо място, а съотборника си Луис Суарес на трета позиция, след Лео Меси.

Капитанът на Франция Уго Лорис логично е дал най-много точки на своя сънародник Франк Рибери, пред Мануел Нойер и Гарет Бейл. Капитанът на Германия и Байерн Филип Лам е гласувал в следната последователност: Рибери, Роналдо, Меси.

Капитанът на Холандия Робин ван Перси е посочил за №1 своя сънародник Ариен Робен, пред Ибрахимович и Роналдо. Икер Касияс е поставил на върха в анкетния си лист Кристиано Роналдо, пред Рибери и Робен. Златан Ибрахимович е гласувал за Франк Рибери, Меси и Роналдо.

Вижте в Gol.bg как са гласували някои от капитаните на националните отбори

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase