Иво Ангелов. Снимка: Reuters
fallback

Световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов бе избран за Спортист №1 на България за 2013 година. Той получи наградата си по време на церемонията във Военния клуб в София.

През септември българинът стана световен шампион по борба класически стил на шампионата на планетата в Будапеща, побеждавайки руснака Куйляков с 3:2 в драматичен сблъсък за златото.

Половин година по-рано Ангелов стана европейски шампион в Тбилиси, като на финала се наложи над същия противник. Именно с Иво Ангелов са свързани големите надежди на България за олимпийско злато на Игрите в Рио през 2016 година.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остана на второ място в анкетата за Спортист на годината след силния сезон, който направи. Гришата спечели първата си титла от ATP, а и сензационно победи Новак Джокович, който бе №1 в света по време на сблъсъка им в Мадрид.

Трети в класацията за Спортист на годината се нареди гордостта на страната ни в професионалния бокс Кубрат Пулев, който вече има 19 победи в 19 мача на ринга.

Топ 10 в анкетата за Спортист на годината:

1. Иво Ангелов - борба

2. Григор Димитров - тенис

3. Кубрат Пулев - бокс

4. Цветан Соколов - волейбол

5. Ивет Лалова - лека атлетика

6. Иван Марков - вдигане на тежести

7. Владимир Дубов - борба

8. Силвия Митева - художествена гимнастика

9. Георги Иванов - лека атлетика

10.Станилия Стаменова - кану-каяк

Спортист с увреждания на годината:

1. Стела Енева - лека атлетика

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 10 години

До ужасАз харесвам тенис, но не следя борба, но за европейска и световна титла момчето си е заслужил наградата. Григор нека се понапъне за АТП500 АТП1000 и някоя титла от големия шлем - пожелавам му ги, тогава преспокойно ще си заслужи той първото място. Време има.

11

Анонимен

преди 10 години

До ужаса мок не иска нищо да извади-това са бъзици на американците-все едно да извади мятането на диск или на копие. Как може да казваш кой българин е по-добър според това кой спи с по известна жена, а не според медалите???Аз щях да сложа Григор даже след Кубрат

10

Анонимен

преди 10 години

разгеле-отсрамиха се журналята-тоя път не се изложиха да сложат някой незаслужил манекен ритни топков

fallback