Снимка: Булфото

Вратарят на националния отбор на България Николай Михайлов дебютира за Верона в мача срещу Сампдория от четвъртия кръг за Купата на Италия. Стражът започна титуляр и игра 90 минути, но не успя да предотврати загубата с 1:4 и отпадането от турнира.

За Михайлов тове бе първи официален мач за Верона, след като премина в състава през лятото от Твенте. Треньорът Мандорлини направи доста промени в състава и даде възможност на резервите да покажат какво могат.

Сампдория вкара два гола в рамките на 5 минути във вратата на българина. Генуезците откриха в 15-ата минута когато Поулсен центрира и след рикошет топката попадна у Сансоне, който от около 10 метра разстреля Михайлов.

В 20-ата минута резултата вече беше 2:0. Сампдория отне топката в центъра и Петаня стреля към далечния ъгъл. Михайлов успя да избие, но Бярнасон бе точен с добавката на празна врата.

След паузата Верона успя да върне един гол и да запази надежди поне за продължения. Мартиньо центрира и Лонго с невероятно воле прати топката в ъгъла - 2:1.

Но надеждите на Верона бързо умряха. Домакините вкараха нови два гола в края на мача. Първо Кръстичич отне топката от последния в състава на Верона и пробяга сам повече от половината терен, за да се озове сам срещу Михайлов. Мощният удар под гредата нямаше как да бъде спасен от българина.

В 88-ата минута Михайлов пусна и четвърти гол, за който отново няма вина. Защитата на Верона остави съвсем сам Петаня, който продължи топката наляво за Ренан и от няколко метра той разстреля вратаря на Верона за крайното 4:1.

Сампдория продължава на осминафиналите за Купата на Италия, където ще срещне Рома. За Верона пък това бе четвърта поредна загуба във всички турнири.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase