Ким Ир Сен. Снимка: архив, Reuters
fallback

Вечният президент на Северна Корея Ким Ир Сен се е отнасял напълно сериозно към задълженията си към народа и по примера на първия император на Китай Цин Шъхуан е търсел безсмъртието.

За работата на медиците, чиято цел е била да удължат живота на диктатора поне до 120 години, разказва в своя книга доктор Ким Со Йон, която през последните години живее в Южна Корея. По думите й Ким Ир Сен започнал да мисли за безсмъртието през 1977 г., когато навършил 65 години. Той създал цял научно-изследователски институт, начело на който била назначена доктор Ким, пише изданието The Chosun Ilbo.

По уникалното задание работили водещи севернокорейски медицински специалисти. Екипът на Ким Со Йон е анализирал свойствата на 1750 билки, използвани в източната медицина, и извършил редица експерименти, за да открие начин да бъде удължен животът на Ким Ир Сен и на неговия син Ким Чен Ир до 120 години. Тази дейност е продължила до 1992 г.

Доктор Ким разказва, че за един от главните начини за удължаване на живота били обявени положителните емоции и общуването. „Канехме комедийни актьори и 5-6-годишни деца, които правеха очарователни неща“, спомня си Ким Со Йон.

Всеки изпълнител, който успявал да накара скъпия вожд да се разсмее поне пет пъти на ден, веднага бил удостояван със званието заслужил артист на КНДР. Така била основана трупа, която и до момента развлича севернокорейския политически елит.

Когато станал на 78 години, на Ким Ир Сен започнали да му преливат кръв от млади мъже. Доктор Ким твърди, че поради големите количества прелята кръв дори се променила кръвната група на диктатора от АВ на В, което повлияло на характера му. Източната медицина наистина обвързва качествата на личността с кръвната група, пише NEWSru.com.

В книгата, разказваща за търсенето на безсмъртие за Ким Ир Сен, се посочва, че главната пречка по пътя към целта бил самият Ким Ир Сен, който не само че не се грижел за здравето си, но и злоупотребявал с вредните си навици. Освен това интензивното приложение на медицински препарати и кръвопреливането дали странични ефекти.

В края на 1980 г. състоянието на Ким Ир Сен се влошило, той имал атеросклероза на мозъчните съдове в резултат вероятно на стрес и умира през 1994 г. на 82-годишна възраст от масивен инфаркт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

555

преди 10 години

В Youtube има доста филмчета, заснети в Северна Корея, .. там е страшно, казвам ви, гледайте ги, . ядат деца в селата, варят живи кучета, .. толкова няма какво да се яде и е такава дивотия. Това за мен абсолютна психария в Северна Корея, .. съчинили са си история, легенда за раждането на Ким .. от тайнствено цвете Лотус ?!?!? Можем само да се радваме че сме в България. ..

67

dragko

преди 10 години

А пък аз се подмладявам с 12 годишно уиски.По-добре е!Гаранция!

66

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен"Изнасяхме крави и тел" Прав си - ИЗНАСЯХМЕ. В България телешко месо не се продаваше ИЗОБЩО, кръстиха говеждото "телешко". И агнешко не се продаваше, а за да не се яде и по селата, ЗАБРАНИХА завинаги СЕЛСКИТЕ СБОРОВЕ - СТАРА НАРОДНА ТРАДИЦИЯ. "Щото много месо се консумирало"!!!!

fallback