Димитър Гогов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Димитър Гогов е бил освободен от Българския енергиен холдинг, съобщиха за Dnes.bg от БЕХ.

В Агенцията по вписванията е входирано заявление с решение на борда на директорите на Българския енергиен холдинг на мястото на Димитър Гогов да се впише бившият регионален директор в НАП - Видин Шишман Чаушев.

Димитър Гогов ще продължи да изпълнява длъжността до регистрирането на промяната, съобщи за Dnes.bg Стефка Икономова, "Връзки с обществеността и протокол" в холдинга.

"Променена е визията на „Булгаргаз“ с цел успешно развитие на дружеството", каза Икономова на въпрос за мотивите за рокадата. По думите й решението е „съобразно договорите за управление и залегналите в тях клаузи“.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов заяви за Dnes.bg, че няма официална информация за смяната и е научил за нея от медиите. По думите му право на БЕХ е да назначава и освобождава в дружествата в структурата на холдинга.

Димитър Гогов започва работа в "Булгаргаз" като специалист в отдел „Продажби и събиране на вземанията” през 1999 г., по-късно е назначен за началник на отдела.

През 2005 г. е назначен на длъжността началник управление „Икономическо”.

От отделянето на „Булгаргаз”ЕАД като дъщерно дружество на „Български енергиен холдинг” през януари 2007 г. е изпълнителен директор.

В периода януари - септември 2009 г. е бил член на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг” ЕАД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ГГ Допълнение

преди 10 години

Изпълнителния директор на БЕХ обслужва интересите на ТКБ, на Цветан Василев и Пеевски и затова Гогов е аут, а този данъчен очевидно е поставено лице

36

ГГ

преди 10 години

До Анонимен 28Хайде и да кажеш защо е мафиот! Години наред Гогов връзваше с невероятни усилия финансите, но естествено не можеше да печата пари. ДКВР определяше винаги по-ниски цени в сравнение с покупните. Печелеха Овъргаз, застанала на входа и изхода на Булгаргаз (с благословията на Русия и ДКВР) и Топлофикациите на Ковашки и далавераджийте от Столичната община и топлофикацията. Всичко се скриваше зад грижата за гражданите, а дружеството все повече затъваше в дългове - естествено към ТКБ.

35

Анонимен

преди 10 години

ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ,ЧЕ НАВСЯКЪДЕ ТЕКАТ УВОЛНЕНИЯ И СЕ НАЗНАЧАВАТ ТУРЦИ/ИМАШЕ ОБЯВА -ТЪРСИ СЕ ГЛАВЕН СПЕЦИАЛИСТ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ И 2 Г.СТАЖ -ВСИЧКО СЕ СЪСИПВА....

fallback