Няма замърсяване на водите около кораба. Снимка: Reuters
fallback

Инженери обявиха, че претърпелият крушение туристически кораб "Коста Конкордия" е напълно изправен след 19-часова операция, съобщи Асошиейтед прес.

Малко след 4 ч. местно време на остров Джилио прозвуча сирена и началникът на италианската служба за гражданска защита Франко Габриели заяви, че корабът вече е във вертикално положение и че операцията по изправянето му е приключила.

Oще по темата

Служители казаха, че няма признаци за замърсяване на водите около кораба в резултат на операцията, пише БТА.

Предстои "Коста Конкордия" изкуствено да бъде приведен в плавателен режим и откаран до някое от италианските пристанища, за да бъде нарязан за скрап.

Корабът с 4200 души на борда се преобърна през януари миналата година край бреговете на Тоскана. При злополуката загинаха 32 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 10 години

Защо дадоха една камара пари за да го изправят?Пращат един катун *** да берат желязо и готово.

5

P.

преди 10 години

Какво толкова се чудите защото ще го режат кораба?! Той седя година и половина 2/3 потопен. Вътре всичко е скапано, двигателите отдавна са за скрап, кой знае какви са пораженията от водата по конструкцията, ръжда, да не говорим за 90 метровата дупка направено от риф-а.

4

Темерут

преди 10 години

Да, интересно ми е, защо пък няма да го пускат отново да плава, а са решили да го нарязват на скрап, но тяхна си работа...

fallback