Снимка: Булфото
fallback

Престъпна група, която манипулирала електромери, е задържана от полицията в пловдивското село Калековец. В нея е замесен полицай и служител на австрийската компания ЕВН.

„Задържаният полицейски служител е използвал длъжността си, за да намира клиенти, за да бъдат преправени електромерите и да не отчитат точно потребената електроенергия, за съдействие е използван и служител на ЕВН”, съобщи за Dnes.bg говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

Прокуратурата и органите на реда са задържали трима души в момент на извършване на престъплението.

Те неправомерно са прикачвали електромер към електропреносната мрежа в село Калековец. В момента се проверява колко домакинства са свързани незаконно и какви са нанесените щети.

„На този етап са повдигнати обвинения на трима души – полицейския служител, служителя на ЕВН и човека, на чийто електромер е било въздействано”, казаха още от прокуратурата. Предвиденото от закона наказание е до 5 години затвор и глоба до 15 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Neti

преди 10 години

ЕВН никога не е на загуба,ние плащаме разликата,по-рано нещо правеха с електромерите,май ги пренавиваха,не съм сигурна,изгониха показно няколко електротехници,но "класиката" си остана,останалите я продължават!

17

МРАВКА

преди 10 години

ПОДКРЕПЯМ ТЕЗИ ХОРА.НЕМОЖЕ ТЕЗИ КРАДЦИ ОТ ЧЕЗ,ЕВН ДА НИ КРАДЪТ И НИЕ ПОТЪРПЕВШИТЕ ДА СИ ТРАЕМ.САМО ИЗГОНВАНЕ НА ТЕЯ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ СТРАНАТА ЩЕ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО С ЦЕНИТЕ НА ТОКА.КРАДЕТЕ ТОК ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ,ТОВА Е ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО.

16

Анонимен

преди 10 години

Добър ден. Че то във вилните зони на Варна и и из къщите до "Хр. Ботев" няма нормален електромер бе. Има работещи в ЕнергоПро които срещу 400-500 лв. свалят с до 70-80% отчитането .Пуска се и се спира с дистанционно и никой не може да ги хване.

fallback