Милош Земан. Снимка: БТА
fallback

Видеозапис с чешкия президент Милош Земан разбуни духовете в Чехия. На записа, направен на обществена проява миналата седмица, Земан изглежда замаян, залита, опира се на стената и правейки крачка, се опира на ръката на присъстващ на събитието кардинал. Веднага възникна въпросът дали е бил пиян или не.

Земан не крие, че пие, но в този случай от президентството настояха, че той имал вирус и имал нужда от ден-два почивка.

Видеото, заснето на тържествено показване на съкровища на чешката корона, предизвика лавина от реакции в социалните медии.

Чехите, които изпиват най-много бира на човек от населението в света, започнаха да поместват свои снимки в питейни заведения, на които се напиват, с надписи: "Ето тук хващам вирус" или "На път да хвана вирус".

68-годишният Земан, който е заклет пушач и любител на мазните храни, често хвали пиенето. Веднъж той похвали Уинстън Чърчил, че обичал уискито и каза, че Хитлер е бил въздържател и вегетарианец, но "всички знаем как е свършил".

В предизборна кампания през 1996 г. Земан каза, че автобусът на кампанията му вървял с бензин и бехеровка - популярен чешки ликьор. Две години по-късно стана премиер. Чешки таблоид твърди, че Земан бил заявил за изданието, че всеки ден изпива средно по шест чаши вино и по три шота.

Земан твърди, че има тренинг с пиенето, че никога не му е ставало лошо и открито е предизвиквал всички да го опровергаят. "Ако някой ме е виждал пиян, да каже кога", цитира Ройтерс думите му.

 

 

Мирослава Немцова, председател на долната камара на парламента и един от държавниците, които държат ключовете за чешките държави съкровища, бе единствената, която коментира случката от миналата седмица. "Видях, каквото видях", цитира я вестник "Лидове новини". "Съдете сами".
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

BOB

преди 11 години

a kazvate 4e bat boyko bil zle ,mi vijte ima i po zle be radvayte se

18

Евалата

преди 11 години

"Ако някой ме е виждал пиян, да каже кога"Никой не те е виждал, бате Милош. Не бой се. Само у новините те има леко залитнал - ту у лево, ту у десно, ама на кой му пука. Е*и им ***ката на новините. Ако те не кефят оди пии още 200-300 грама с аверите и да ти е за здраве.

17

?

преди 11 години

При такава хубава бира и да не пиеш ?

fallback