Снимка: Reuters
fallback

Съединените щати призоваха Северна Корея да спре да "си играе с огъня" и да се откаже от изстрелването на ракета, което тя изглежда възнамерява да направи въпреки международните санкции и риска от избухване на война на Корейския полуостров, предаде Франс прес. 

Американските и южнокорейските въоръжени сили остават днес в състояние на повишена готовност пред лицето на смъртоносната заплаха, която представляват според Вашингтон и Сеул провокативните изявления и действия на режима в Пхенян.

През последната година КНДР на два пъти изстреля ракети носители на сателити в космоса - актове, смятани от Запада за прикрити тестове с балистични ракети, извърши ядрен опит, след който ООН й наложи нови санкции, обяви, че възобновява своята ядрена програма и разположи ракети със среден обсег по източното си крайбрежие.

Oще по темата
"С войнствената си риторика Северна Корея си играе с огъня и не помага за успокояването на нестабилната ситуация", заяви министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл.

Той даде да се разбере, че Съединените щати са готови да реагират при всякакъв сценарий. Попитан за възможностите на севернокорейските балистични ракети, председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси предупреди, че "трябва да очакваме най-лошото" след няколкото успешни севернокорейски ракетни изпитания, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

з

преди 11 години

СК няма какво да губят ,населението живее трудно и толкова силно живеят в техният си свят ,че няма да ги е страх да умрат риска е за другите имат какво да губят ,ето това се нарича ядрен баланс

112

Kratos

преди 11 години

Ти само си губиш времето в БГ. Хващай се и заминавай за СК,там може да им станеш министър на пропагандата-ще убеждаваш хора "вижте колко трева има за ядене,камъни,не бъдете претенциозни сега..." .Не че си нямат такива,даже това министерство е с най-голям бюджет вероятно... ;)Другия вариант е да си просто форумен ***... :)))

111

Анонимен

преди 11 години

"защо не пуснат хората да мога свободно да напускат страната в посока ЮК,Китай,Русия и т.н. като видят колко е тежък живота навън в капиталистическия АД ще се върнат ."Няма никакъв смисъл. Нито в Китай, нито в Русия, да не говорим за UK или Германия ще допуснат севернокорейците. Те дори нас не ни пускат и все още нямаме право да работим там, какво остава за севернокорейците. Пускат само дегенерирали севернокорейци които за в пропагандните филми и да разказват как в СК има канибализъм.

fallback