Общ преглед
На пръв поглед може да си помислите, че тези снимки са от една съвсем нормална танцова зала. Но ако се вгледате, ще видите, че танцуващите хора всъщност са облечени доста дебело. В центъра на Киев пенсионерите се срещат в метрото всяка събота, за да си побъбрят с приятели и да танцуват цяла нощ, пише „Дейли мейл“.

Те са получили позволение от властите да ползват подлеза на метрото в украинската столица, понеже не могат да си позволят да плащат за друго място. Подземните събития са документирани в снимки от фотографа на Ройтерс Глеб Гаранич, който споделя, че е чул за пръв път за това събитие още преди 20 години. Сега той се върнал с фотоапарата си, за да разкаже историята им, а една двойка определено хванала окото му.

Николай Милевски, роден през 1938 година, и Наталия Столярчук, родена през 1955 година, са срещнали именно на тези танци и оттогава са заедно – те са една от 20-те двойки, които са сформирали тези събирания.

Гаранич отишъл и до дома им, който те споделят от 4 години. Въпреки възрастта си и двамата все още работят. Техният съвместен месечен доход е само 4 хиляди гривни или около 327 британски лири.

„Причината, поради която танцуват, е ясна. Това може би е най-достъпният начин да общуват с познати в свободното си време“, пише фотографът в блога си.

„Главният проблем на възрастните хора в тази държава е, че те се чувстват ненужни в родината си. Това поколение е израснало в Съветския съюз. Повечето от тях просто не могат да се приспособят в една нова действителност, с други ценности и лайфстайл“, казва още Глеб Гаранич.

Тези танци са спомени за младежките години. Това е възможност да се върнат отново там – в мислите си за миналото.

„Забелязал съм, че повечето от тях никога не се усмихват и дори танцуването не може да ги отдръпне от проблемите, които имат – лошо здраве, бедност, отчаяние“, споделя Гаранич. За повечето от тях тези срещи са шанс за оживена комуникация и бягство от самотата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар