Мястото, където беше отвлечено детето на Брендо. Снимка: архив, Булфото

Лара Банева е жива и вероятно я крият в София, пише "Стандарт", като се позовава на източници на разследването. Според тях майка й Моника Добринова вече е получила вест от похитителите, че 10-годишната й дъщеричка е добре. Откуп за детето на Брендо обаче засега не е искан. Дали са поставяни други условия пред Евелин Банев и бившата му съпруга - разследващите мълчат.

Според „24 часа“ пък, ако в петък в съда в Милано соченият за международен кокаинов крал Евелин Банев-Брендо се държи така, както очакват "бизнес-партньорите му" от Европа и Латинска Америка, още на другия ден отвлечената му дъщеря може да бъде освободена, смятат запознати с разследването. Мълчанието на Брендо пред италианските магистрати е една от водещите версии на антимафиоти за мотива на поръчителите на отвличането.

Още по темата

Две гилзи от пистолет - това са единствените улики, които похитители на Лара са оставили след себе си на бул. "А. С. Пушкин" 90 в кв. Бояна, пише още „Стандарт“. Отвличането на момиченцето на Брендо е заснето и от охранителните камери край къщата. Вече са снети и показанията на двамата охранители от фирма "СОТ 161", както и от продавачката в съседното кафене, която е пряк очевидец на екшъна.

10-годишната Лара беше отвлечена пред дома си в кв. Бояна в 7,30 ч. във вторник. Нападението беше извършено от трима маскирани в момент, когато детето е излизало с охранител от дома си. Нападателите препречили пътя им, стреляли по шофьора, който чакал детето и отвлекли Лара с джип BMW Х5.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase