Снимка: архив, Булфото

Шофьорът на Евелин Банев-Брендо, който беше прострелян при отвличането на 10-годишната дъщеря на Брендо вчера, е контактен и адекватен. Това съобщи шефът на ВМА ген. Стоян Тонев. 

Раненият ще развие пневмония тези дни, защото това се случва винаги при огнестрелни наранявания, но зависи колко ще е тежка.  Ако е стандартната, до края на седмицата може и да го пуснем, посочи Тонев.  Раненият вече е бил разпитан.

Все още няма и следа от отвлечената Лара. Тя беше похитена вчера към 7.30 часа на столичния бул. „Александър Пушкин“ пред дома на Брендо. Похитителите стреляли по шофьора и отвлекли момичето с джип BMW Х5.

До момента за момичето не е искан откуп.  Разследващите работят по няколко версии. Едната е, че отвличането е инсценирано от самия Банев, за да получи разрешение на свобода да чака развоя на процеса за трафик на кокаин, който само след дни започва в Италия.

Още по темата
Предполага се още, че отвличането на детето може да е предупреждение към Брендо да не говори пред съдиите в Италия за по-високите нива в трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа.

Поръчка от кокаиновата мафия в Южна Америка заради провалена доставка също може да е причина за отвличането, твърдят криминалисти. 

Разглежда се и версията, че похищението е заради стари неуредени финансови сметки на Банев, свързани с първата частна компания за предоставяне на ипотечни кредити.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase