Скрийншот: БНТ
fallback

Неизвестен извършител е унищожил с горелка 25 електромера на жилищна сграда в Шумен. Висока сметка за ток се предполага, че е причината за вандалския акт, като извършителят е искал да си отмъсти на местното ЕРП - "Енерго про", съобщава БНТ.

Престъплението е извършено през нощта - разбити са ключалките на елтаблото, счупени са стъклата на електромерите и са пробити дисплеите, след което са обгорени. Живеещите в блока разбрали, че има проблем едва когато от енергийната компания дошли да отстранят повредата.

В блока се чудят кой може да е направил белята. Предполагат, че извършителят вероятно е искал да попречи на инкасаторката да запише данните от електромера, за да не се повторят огромните декемврийски сметки.

Оказва се, че посегателството върху електромерите било в две последователни нощи.

През първата нощ недоволният от сметките шуменец е унищожил 7 електромера. След като от енергийната компания ги възстановили, на следващата нощ той повредил всичките 25.

За посегателството служителите на компанията са уведомили полицията, която вече издирва извършителя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 11 години

Защо само 25?15943

17

художник

преди 11 години

Става и със спрей с боя да се напръскат дисплеите.Чистенето е трудоемко и става бавно .Ще им трябва армия от чистачи ,а и така ще се отворят нови работни места

16

bg

преди 11 години

много сме тарпеливи но продалжат ли да ни бьркат в здравето сме супер изобретателни и маика им ще разпла4им на 4ехите ако продалжат да се *** с нас .затова ЕС да си има едно наум,

fallback