Оскар Писториус ридае в съдебната зала, след като чу обвинението. Снимка: Reuters
fallback

Южноафриканският атлет Оскар Писториус избухна в плач в съда, след като му повдигнаха обвинение за убийството на приятелката му Рийва Стийнкамп, съобщи БиБиСи.  29-годишната моделка беше застреляна от него в дома му близо до Претория в четвъртък.

Писториус закри лицето си с ръце и заплака, когато чу обвинението в съда. Прокуратурата твърди, че става дума за предумишлено убийство.

Във вторник съдът ще трябва да реши дали атлетът да бъде пуснат под парична гаранция, дотогава 26-годишният Писториус остава в ареста.  

Oще по темата
В съдебната зала бяха сестра му Ейми, брат му Карл и баща му Хенке. В съда Писториус не каза нито дума. 

На влизане Писториус криеше лицето си от медиите със сакото си. Експертите продължават огледа в дома му, където се е разиграла трагедията. Там беше намерен и 9-милиметров пистолет, с който най-вероятно е извършено убийството.

В момента се извършва и аутопсия на тялото на приятелката на атлета, но от полицията обявиха, че резултатите няма да бъдат оповестявани публично. 

Първоначалната информация бе, че спринтьорът с протези на двата крака е помислил Стийнкамп за крадец и затова я е застрелял, докато тя му подготвяла изненада за Свети Валентин.

Днес обаче  медии в Южна Африка писаха, че тялото на Рийва е било намерено в банята, след като е била простреляна 4 пъти през вратата, по която имало следи от куршуми. Не е ясно обаче дали вратата е била заключена при стрелбата.

Арестът на Писториус шокира цяла Южна Африка, където той се смята за национален герой. Двамата с Рийва имат връзка от ноември 2012 г.

Той написа история на Олимпийските игри в Лондон миналата година, след като стана първият атлет с двойна ампутация, който се е състезавал с атлети без увреждания. 

26-годишният Писториус е признат за най-бързия човек без крака.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

HenoHocuM

преди 11 години

До РХНе оръжията а хората убиват! В ЮАР престъпността е изключително висока, и човек без оръжие се оставя на произвола на всякакви бандити.

53

Анонимен

преди 11 години

тя искала да го изненада в четири сутринта а до тогава къде беше.

52

Anonimen

преди 11 години

Tozi mojeshe da otarve dojivotna prisada,dori i okolo 10 godini,samo ako beshe se slu4ilo tova v BG i ubiistvoto razsledvat BG prokurori, i go sadiat BG sadii.

fallback