Мъжът е задържан. Снимка: Impact press group

35-годишен мъж, заплашил министър-председателя Бойко Борисов с бомба, е бил арестуван в село Караджово, съобщиха от полицията.

На 11 февруари около обяд той позвънил на телефон 112. Набързо съобщил, че в София ще избухне бомба, а целта била министър-председателя на Република България.

При разследването антимафиотите разбрали, че сигналът е подаден от мобилен телефон. Те установили самоличността на подателя, а час по-късно задържали 35-годишния И.К. от село Караджово.

Справка в полицейските регистри показва, че той е криминално проявен, регистриран за кражби и причиняване на средна телесна повреда. При обиска са открити и иззети мобилният телефон и SIM картата, от която е извършено обаждането.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326 от НК под наблюдението на Районната прокуратура – Асеновград. Работата по документирането на случая продължава.

На 7 февруари антимафиоти задържаха мъж, които заплаши Борисов с убийство.  През октомври 2009 година също на спешния телефон мъж се закани, че чака Борисов да излезе от сградата на Министерски съвет, за да го застреля.

За заплаха за убийство към Борисов на десет месеца условно с 3 г. изпитателен срок беше осъден  61-годишният Благой Бозов. Той позвънил на спешния телефон през септември 2009 година, след като цяла вечер пил сам водка и бира в апартамента си на бул. “Марица” в Пловдив. Впоследствие мъжът се разкая и обясни, че се чувствал самотен.

През октомври миналата година 62-годишният Явор Кашукеев заплаши с атентат сестрата на премиера д-р Красимира Иванова. Мъжът е бивш селски кмет от Кюстендилско. Заплахата отправил, защото бил безработен и отчаян и искал премиерът да му обърне внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase