Състоянието на Баретата остава тежко. Снимка: БТА

Полицията е намерила части от оръжието, с което се предполага, че е стреляно срещу Златомир Иванов - Баретата. Става дума за автомат „Калашников“ калибър 7,62 мм, съобщи БНР, като се позовава на източници от СДВР.

Частите са били открити при претърсване на опожарения таван на сградата, от която вчера неизвестен мъж простреля Баретата пред Съдебната палата. От пожара обаче части от оръжието са изгорели.

Намерени са и гилзи, и други веществени доказателства. Назначени са експертизи на намерените улики.

Още по темата
Вчера сутринта Баретата беше пронизан от 4 куршума и претърпя 4-часова операция. Той е в „Пирогов“ и остава в тежко шоково състояние. 

Заради изключително тежкото му състояние той не е бил разпитван за вчерашната стрелба пред Съдебната палата. Не е ясно още защо е решил да влезе в сградата от централния вход, а не, както е правил винаги досега - от един от страничните входове, каза заместник градският прокурор Роман Василев. Разпитани са вече всички свидетели, които са установени след покушението над Баретата.

Проверява се и версията за втори екип от снайперисти, който е причаквал Златомир Иванов да влезе от другия вход на Съдебната палата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase