Снимка: БТА
fallback

Хиляди хора в Мадрид, Барселона и други испански градове излязоха на демонстрации срещу мерките за икономии на правителството, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Водещите профсъюзи и други организации свикаха протести в 55 града, пише БТА.

Демонстрантите изразиха недоволството си от орязването на пенсиите, съкращаването на помощите за безработица, намаляванетона разходите за образование и здравеопазване и други мерки за икономии.

Министър-председателят Мариано Рахой защити политиката на правителството, като каза, че има обнадеждаващи признаци като увеличаването на износа и нарастването на приходите от туризма.

"Няма лесни отговори за трудни ситуации, но ние правим опити, защото е наше задължение да поправим това положение", заяви Рахой, чието правителство се бори да намали бюджетния дефицит и да извади страната от рецесията.Той изрази надежда, че състоянието на икономиката ще се подобри през 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 11 години

За каква демокрация говорите? Испания винаги е била и ще бъде монархия. Точно както и великобритания. Ако си мислите, чр старите аристократи нямат думата в политиката, ви съветвам да се информирате кои са масоните и с какво се занимават, защото 99% от "народните им избранници" са точно такива. както и в българия, разбира се - олигарси.

22

Икономията майка на мизерията."- Татко, каква е разликата между човека и петела?- Човека го скубят жив."

21

Анонимен

преди 11 години

В българия няма сериозни протести защото няма активни неправителствени организации, про-български.Имаме един ХК и едно Отворено общество, про-еврейски и ***. А в останалите и синдикатите има само агенти и ***.

fallback