Великите фенове на Ботев Пловдив на мача им срещу градския дразнител - Локомотив. Снимка: Архив Булфото
fallback

Ботев Пловдив е шести в класация за посещаемостта на домакинските мачове от есенния полусезон от първенствата на 12 европейски страни. Средно по 10 375 фенове са били на стадиона на срещите на „канарчетата“. Подреждането е направено от хърватския сайт Index.hr на базата на данни от шампионатите на България, Австрия, Чехия, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Албания и Румъния.

Категорично с най-висока посещаемост са домакинските мачове на румънския Стяуа, на които са присъствали средно по 21 398 фенове. Следва Цървена звезда с 16 911 запалянковци средно на мач. Третото и четвъртото място очаквано заемат два клуба от австрийското първенство - Рапид и Щурм с 14 480 и 11 699 души, а пети е още един румънски отбор Петролул Плоещ със средна посещаемост от 11 254 души. 

Шести е Ботев Пловдив със средна посещаемост от малко над 10 375 души, а последният отбор, който надхвърля тази граница, е чешкият Виктория Пилзен с 10 350 души. Десетият отбор Ред Бул Залцбург е със средна посещаемост от 8987 души. Зад Ботев Пловдив остават отбори като Хайдук Сплит, Аустрия Виена, Динамо Загреб и белградският Партизан.

Ботев Пловдив е категоричният лидер в подреждането на българските отбори с почти два пъти по-висока посещаемост от Левски - съответно 10 375 и 5 125 души. Следват ЦСКА - 4 243 души, и Локомотив Пловдив и Лудогорец със средно по 4 143 души на мач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

C.C.

преди 11 години

A мачовете с говедата и *** бяхме гости, а на тях като най големите ни дразнители щеше да има поне по 20 000, та това е едно средняшко като посещаемост за нас!!!

33

Анонимен

преди 11 години

Нормално е за феновете на Ботев, след толкова години изгнание в долните ешелони сега наща А група им се вижда, като шампионската лига. Стадионите в България бяха пълни, когато имаше качествен футбол и качествени играчи, тогава във всеки кръг Левски събираше най-много публика и то 2 пъти повече от тази на Ботев сега. А с това сегашното малоумно първенство от ранга на махленски футбол по стадионите ходят само ***.

32

Анонимен

преди 11 години

До РАЗБИРАТЕЛЗа това ли Стойка и Тризначките се караха, като футболни агитки, ХА ХА ХА ?

fallback