Лазар Груев. Снимка: архив Булфото
fallback

Министърът на правосъдието Диана Ковачева и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да се срещнат, за да обсъдят мерки срещу бомбените заплахи срещу съдебните палати.

Предложението дойде от председателя на ВКС Лазар Груев след поредните заплахи срещу сгради на съдебната система.

Oще по темата

Днес сутринта работата на Съдебната палата в София и на двете съдебни палати във Варна бяха блокирани заради телефонни заплахи за взривно устройство.

В столицата палата беше отворена малко преди 11.00 часа, бомбената заплаха отложи заседанието, на което трябваше да се разглежда мярката за неотклонение на Алексей Петров.

По думите на Груев това напрежение пречи на нормалното функциониране на съдебната система и вреди и на магистратите, и на гражданите.

Председателят на ВКС обясни, че охраната на съдебната власт и охраната на съдебната сграда е възложена към Министерството на правосъдието и затова Ковачева трябва да се срещне с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, за да се огледат системите за сигурност и да се обсъдят евентуални мерки.

Бомбените заплахи днес не блокират за първи път работата на съдилищата. Преди дни подобен сигнал спря работата на магистратите в Благоевград, а съдилищата в София вече на няколко пъти бяха евакуирани заради анонимни заплахи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Ha

преди 11 години

Аз предлагам като първа мярка да се закрие корумпирания безполезен съд изобщо...

32

смях

преди 11 години

лапенцата ги ловят, но тук ги правят за смях... цялата им работа е такава. срещу кокошкарите са тежки, малко по-сериозно да стане и са с ръце в г==а

31

Анонимен

преди 11 години

Имам едно предложение-за конституционен съдия и гл. прокурор да се проведе конкурс измежду всички магистрати/независимо на какво ниво/ със стаж над 5г. Само потози начин щи им лъснат далаверите.

fallback