Снимка: архив, Агенция "Митници"
fallback

9,5 милиона къса цигари са задържани при съвместна операция на ГДБОП и ОД МВР Хасково. При операцията са арестувани осем души, от тях един митничар, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред „Фокус”.

Специализираната операция е за пресичане на незаконния трафик и разпространение на акцизни стоки – цигари.

Цигарите са били натоварени в ТИР с тапа от неакцизни стоки. ТИР-ът е влязъл от Гърция през ГКПП "Капитан Петко войвода". Цигарите са били предназначени за софийския пазар.

„Контролирани са при придвижването им към столицата и ТИР-ът е задържан в околностите на София. Късно тази нощ се е пристъпило към задържания. Известни са поръчителите, хората, които са финансирали, хората, които са осигурявали преминаването и транспортирането на стоката”, каза министър Цветанов.

Стойността на стоката е за над 3,5 милиона лева.Процесуално-следствените действия, обиски и претърсвания продължават на територията на София и Хасково
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

МИТНИЧАР

преди 11 години

Да, тя тълпата не може да различи граничен полицай от митничар.И на всичкото отгоре слагат всички под един знаменател.Изобщо , знаят ли какво точно работят митничарите.

31

razgradski pop

преди 11 години

"Митничар замесен в контрабанда"...каква е тая комедия..има ли митничар който да не е замесен в контрабанда???

30

боровинките

преди 11 години

кои и защо покрива боровинките??? навсякъде по гарите и пазарите се пробутват цигари посред бял ден - открито!!! после ми говорете за държава и полиция... най-явните престъпления стоят 'неразкрити' заради корупция

fallback