Мъж влезе в спа център и уби три жени в Брукфийлд. Снимка: Reuters
fallback

Мъж, който е обвинен в домашно насилие и срязва гумите на колата на съпругата си, влиза с пистолет в спа центъра, където тя работи и прострелва седем жени, три от тях смъртоносно, преди да се самоубие. Такава потресаваща картина обрисува шефът на полицията в Брукфийлд, богато предградие на Милуоки, щата Уискънсин, на пресконференция след шестчасовото издирване на стрелеца вчера, предаде Асошиейтед прес.

Властите посочиха, че ще им трябва време, за да изяснят какво точно се е случило и подчертаха, че все още разпитват свидетели и спасители и не разполагат с точна хронология на събитията. На пресконференцията в неделя вечерта кметът Стив Понто описа стрелбата като "безсмислен акт на един човек."

Хаосът настъпил в 11 часа местно време в "Азана дей спа" - двуетажен спа комплекс на площ 836 кв.м., разположен срещу търговския център в Брукфийлд. Първите полицаи, пристигнали по сигнал на местопроизшествието, заварили сградата одимена от пожар, който според властите бил запален от заподозрения - 45-годишния Радклиф Франклин Хотън, жител на Браун Диър, Уискънсин.

Те намерили също така бутилка с пропан-бутан, за която първоначално решили, че е самоделно взривно устройство, каза полицейският шеф Дан Тъсхаус. Това забавило претърсването на сградата, понеже полицаите и агентите на ФБР изчакали да пристигнат сапьори. Издирването било затруднено и от профила на сградата - с множество стаи за процедури и няколко заключени помещения. Полицаите отначало мислели, че стрелецът е напуснал сградата, но накрая открили тялото му в едно от заключените помещения.

Телата на жертвите също били открити в спа центъра. Шефът на полицията посочи, че следователите все още се опитват да ги идентифицират. Четирите оцелели жени са на възраст между 22 и 40 години. Той каза, че не знае дали са служителки или клиентки на спа центъра и че не е ясно дали съпругата на убиеца е сред тях.

Хотън неотдавна бил арестуван, след като свидетели разпознали в него мъжа, който срязъл гумите на съпругата му. Той се явил в съда в четвъртък. Срещу него била издадена четиригодишна ограничителна заповед и му било наредено да предаде оръжията, които притежава, в управлението на шерифа.

Очевидец разказа пред в."Милуоки джърнъл сентинел", че тъкмо се връщал от лов на патици с баща си и приятел, когато видял жена, излизаща тичешком от спа центъра. "Тя крещеше, изскочи на улицата и се втурна сред колите," разказа очевидецът.

Секунди по-късно от сградата изскочил мъж с пистолет в ръка, който изглежда я преследвал, но се отказал и се върнал вътре.

Това е втората масова стрелба в щата Уискънсин тази година, припомня АП. 40-годишният ветеран от армията и поборник за превъзходството на бялата раса Уейд Майкъл Пейдж уби шестима души и рани други трима, преди да се застреля сам на 5 август в сикхски храм южно от Милуоки, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 11 години

Потреблението на Калашници ще продължава да расте.

13

Анонимен

преди 11 години

Тия американци съвсем се побъркаха, заради рецесията ли, заради що ли...

12

савов

преди 11 години

Ей анонимен 16 научи се да пишеш на български не на маймунски.Как искаш някой да ти прочете коментара като си го написал така олигофренски.На училище не си ли ходил.Азбука не си ли учил? А що се отнася до стрелбите в Съветските американски щати САЩ нормално при тая наркоманизирана и пиянска сбирщина от цял свят какво да е...вижте само филмите им какво са че там да убиеш човек е все едно че муха убиваш какво да е друго в тоя "рай"на демонокрацията?

fallback