Джон Тери повече няма да облече екипа на Англия. Снимка: Reuters

Бранителят на Челси Джон Тери сензационно прекрати кариерата си в националния отбор на своята родина Англия. 31-годишният футболист успя да запише за "Трите лъва" общо 78 мача, като играе за Англия от 2003 година насам.

Тери обяви своята позиция за решението си предстоящото разследване на ФА срещу него заради расисткия скандал с Антон Фърдинанд.

Очаква се бранителят да се изправи днес пред органите на футболната асоциация, макар че вече бе оправдан по този скандал от гражданския съд.

"Днес искам да обявя оттеглянето си от националния отбор на Англия", обяви официално Тери.

"Бих искал да благодаря на английските селекционери за моите 78 мача, които успях да изиграя с фланелката на родината ми.

Искам да благодаря и на феновете, семейството ми и тяхната подкрепа по време на кариерата ми с националния тим. Имах огромното удоволствие да споделям моментите в националния отбор с момчетата, с които играехме заедно", добави бранителят и продължи:

"Да представляваш страната си като капитан е мечта за всяко едно момче и за мен наистина беше чест. Винаги съм давал всичко от себе си и сега сърцето ми се къса при това решение".

Тери уточни, че прави това изявление преди решението на Футболната асоциация, защото въпреки че бе оневинен в съда, очаква да получи наказание.

"Сега очаквам с нетърпение да играя за Челси и да се боря за трофеи. Искам да благодаря и на феновете на клуба за тяхната подкрепя, която не спират да ми оказват", завърши сърцатият защитник.

В случай, че Тери бъде признат за виновен в расисткия скандал, тогава се очертава да бъде наказан доста тежко.

Бившият капитан на Англия и Челси Рей Уилкинс не прие добре новината и заяви, че Рой Ходжсън трудно ще успее да замени Тери.

"На терена Джон прави точно това, което треньорът изисква. Съчувствам много на Рой. Това е огромна загуба за Англия. Ходжсън виждаше в Джон неговият централен защитник", каза той.

Екс-нападателят на Англия Гари Линекер също изрази съжалението си, че Тери приключи с националния тим.

"Каквото и да мислите за Джон Тери, той винаги е давал абсолютно всичко за Англия. Силен лидер и голям защитник", обяви легендата.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase