Стела Енева. Снимка: Facebook
fallback

България има своя втори медал от Параолимпийските игри в Лондон. Стела Енева завоюва среброто в дисциплината хвърляне на диск (F57/58).

Българката постигна резултат 36.56 метра и по този начин остана на второ място в класирането.

Олимпийска шампионка стана алжирката Насима Саифи, която спечели титлата с резултат 40.24 метра, докато бронзът остана за Орла Бари от Ирландия.

Другата ни представителка в тази дисциплина  - Иванка Колева, остана на осмо място в крайното подреждане.

Среброто на Енева е вторият медал за България от Параолимпиадата, след като в събота Радослав Златанов спечели бронз в скока на дължина (F13).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Firebird

преди 11 години

Браво!

24

Не-учуден

преди 11 години

Мдааа-типично по български-все ще се намери някой да сипе лъжичка катран в кацата с мед!Съгласен съм с "Аз" - да видим как ще наградят параолимпийците! Или пак като на трето качество хора ще им подхвърлят някоя троха! Все пак има надежда - Бойко Борисов беше първия кмет, който назначи заместник кмет по проблемите на хората с увреждания един от тях - обеща преди да го изберат и го направи! Да видим сега...Би трябвало - каквото на олимпийците, това - и на параолимпийците!

23

Василев

преди 11 години

След прекрасните условия за тренировка във Варна / на голо поле без никакви ограждения или кръг / навярно кмета Йорданов и целия общ.съвет са неимоверно горди,че за допринесли с нещо малко за този прекрасен резултат и медал. Защо ли министър Нейков поне веднъж не провери състоянието на базите във Варна, а не само да привежда пари на лапачите,но явно всичко е проформа и спорта ще продължава да върви дадолу, надолу. И все пак да честитим на Стела поредната победа, дано има кой да продължи !!!!!

fallback