Социалният министър отново заговори за по-високи доходи. Снимка: Ройтерс
fallback

В България

Банковата система продължава да показва сигнали на стабилизиране, става ясно от размера на печалбата за миналия месец. Той се увеличава на фона на намаляващите разходи за обезценки, което показва, че банките започват да вярват на клиентите си.

Тяхното състояние пък скоро може да се подобри, тъй като след дълго чакане дойде време за по-високи доходи. Е, не за всички и не веднага, но – социалният министър Тотю Младенов обеща. Ангажиментът е това да стане чрез минималната работна заплата, пенсиите и осигурителните прагове. Тяхното вдигане обаче не се приема еднозначно на този етап.

Ако сте готови да гърмите във въздуха от радост, може да го направите с оръжията, които НАП предлага на търг – иззети са от длъжници на хазната.

По света

Тази седмица „звездата“ ще бъде Марио Драги. В четвъртък се очаква Европейската централна банка да обяви поредния си план за борба с кризата, а политическият натиск вече започна – както „за“ мерките, така и „против“ тях.

Докато политиците се занимават с полемики, производството в еврозоната отново се свива. На фона на проблемите в Европа пък Абу Даби откри огромно ново пристанище, с което да се конкурира в Дубай, а в Хонконг вземат мерки за охлаждане на инвеститорските мераци и сваляне цените на жилищата.

Между другото

„Обсебване“ превзе боксофиса в Северна Америка, очакваме го и у нас. Войната между Samsung и Apple не затихва, а пазарите сякаш ще откажат Bertelsmann от излизане на борсата.

Ако се чудите какво да правите, когато доларът започне да пада, то заповядайте на курс за начинаещи трейдъри и се подгответе за капризите на пазара. Само така може да започнете да печелите.

Дебатът

Както по света, така и у нас намеренията на Марио Драги са важна тема. След като видите какво ще движи пазарите тази седмица, може да споделите с нас какво очаквате да се случи в четвъртък и ще се стигне ли до ключов обрат в дълговата криза на info@investor.bg.

Не се ядосвайте на това, че днес борсата в САЩ ще остане затворена. В четвъртък и петък ще го върнем на всички американци, които искат да търгуват на нашата :)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

уса

преди 11 години

Идват по-високи доходи - от догодина....Е от къде тези доходи,като производството ни е толкова мижаво ,да не кажа никакво.Само със внос ,парите ни изтичат навън,а БВП няма как да се увеличи без заводи и производство -там е разковничето за нашта мила страна.Но явно много хора не могат или не искат да го проумеят.Ако се увеличи производството поне с 30% страната ни ще излезне от кризата-сигурация.Няма да има безработица,но държавата и фирмите трябва да инвестират.Само с внос нищо не правиме.

15

оле затвори очички

преди 11 години

Я ДА ВИДЯ КОЙ НЕ СИ Е ОБЛЯКЪЛ ПИЖАМАТА ОЩЕ И ЧЕТЕ ПРИКАЗКИ ЗА ЛЕКА НОЩ НЕ В ЛЕГЛОТО АА???????

14

Анонимен

преди 11 години

Като наближат избори и вадят сергията със моркови.

fallback