Сред верните фенове на Дортмунд се крият и крайни националисти. Снимка: Ройтерс
fallback

След като агитката на Левски "подпали" цяла Босна с неуместния плакат с името на Аркан, две изяви на ултрасите на Борусия Дортмунд и Хановер разбуниха духовете и в Германия.

На мача срещу Вердер фенове на Дортмунд издигнаха знаме с надпис „Солидарност с Националната съпротива Дортмунд” – регионално звено на крайнодясна националистическа структура.

От клуба направиха разследваща група, в която участва и полицията. Целта явно е да се издирят авторите и да ги спрат от посещение на стадиона.

В Хановер пък издигнаха знаме с местен сериен убиец. В началото на миналия век Фриц Харман убива 24 младежи, след което е заловен, осъден на смърт и екзекутиран през 1925 година.

В клуба се надяват на днешния мач-реванш от Лига Европа срещу отбора на Бреслау – преди германски град, днес в Полша под името Вроцлав – феновете да не проявяват национални акции, а знамето с Харман да бъде конфискувано.

От вестник „Билд” потърсиха хора от фенклуба на Хановер да разкажат защо са вдигнали знамето. Оттам обаче отказаха коментар.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

До 14

преди 11 години

Защото никой нищо не може да им каже, синко. Защото никой нищо не може да им каже. В смисъл какво? Ти ли ще раздадеш правосъдие? Пфффф ***. :D:D:D

17

Круз

преди 11 години

Не съм сигурен че немските фенове са тръгнали по пътя на синята агитка ,ама вие от Днес .бг уверено вървите към международен скандал с това "В клуба се надяват на днешния мач-реванш от Лига Европа срещу отбора на Бреслау " , надявайте се никой от Полша още не го е видял !

16

до 1

преди 11 години

Не бъркай Сталин с Ленин,аман от пишман историци.

fallback