Снимка: МВР

Двама мъже са задържани в момент на теглене на пари с фалшиви банкови карти. Операцията е реализирана от служители на ГДБОП в Силистра, съобщиха от МВР.

Спецакцията е проведена на територията на с. Професор Иширково след предварителна работа по сигнал, получен преди броени дни, за източване на чужди сметки от конкретно АТМ-устройство.

Антимафиотите успели точно да прогнозират времето за следващия ход на извършителите.

Около 01.30 часа миналата нощ при появата на автомобила на заподозрените в близост до банкомата в селото били разположени екипи на полицията, които наблюдавали и били готови да действат.

Така точно когато единият от мъжете опитал да изтегли пари, а другият застанал да го охранява, антимафиотите пристъпили към задържането им.

За да избегнат ареста, мъжете побегнали, като изхвърлили по пътя част от фалшивите карти.

След кратко преследване 33-годишният Р.П. и 38-годишният П.В. са задържани.  У тях са намерени други неистински банкови карти, както и значителна сума пари, а в автомобила им -  пакетче канабис.

Двамата са криминално проявени, регистрирани за извършени подобни деяния в миналото, както и с други криминални прояви. След първоначалното 24-часово задържане мярката им е удължена на 72 часа.

В процес на изясняване са размерът на изтеглените до момента суми, както и сметките, от които е правено това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase