Снимка: архив, Reuters
fallback

Телата на 14 убити бяха намерени натъпкани в джип близо до бензиностанция в град Сан Луис Потоси в северната част на Мексико, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на полицейски източници.

Телата били намерени след анонимно съобщение по телефона в местен полицейски участък. След първоначалния оглед полицията обяви, че всички са били застреляни и че по всяка вероятност става дума за конфликт между наркобанди.

Сан Луис Потоси отдавна е известен като арена на конфликт между картелите Сетас и Синалоа. В северната провинция Синалоа, дала името на картела, неизвестни лица застреляли седем души по време на спортно състезание.

Вчера мексиканските власти предадоха на САЩ Сандра Авиля - жената с най-високо положение в мексиканските наркокартели. В САЩ срещу нея са повдигнати обвинения в притежаване и разпространение на кокаин. Тя бе арестувана в Мексико през 2007 г. по обвинения в членство в организирана престъпна организация и пране на пари.

Според местни източници Сандра Авиля, известна с прякора "Кралица на Тихия океан", е помогнала на Хоакин Гусман през 90-те години на миналия век да изгради наркокартела Синалоа.Тя спечелила прякора си, след като разработила канали за доставка на наркотици от тихоокеанското крайбрежие на Мексико в Калифорния.

Тя е племенничка на Анхел Феликс Галярдо, смятан за "кръстник" на трафика на наркотици в Мексико, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 11 години

Много хубаво полицейско женско дупенце,иде ми да го отстрелям с моя големия калибър.:)

2

Църо

преди 11 години

И тая държава има нужда от демократизиране, ама нещо нема мерак! Изклаха се от две години, сигурно повече кръв си източиха от Сирия, ама никой не го коментира!Изобщо, на този континент Америка да затриеш 10-15 човека в кино или на улицата не е като в Сирия армията или полицията да отстреля 10-15 въоръжени до зъби уахабитски колячи-наемници. Нема ООН, нема санкции, нема въздушни удари... пей сърце!

1

Анонимен

преди 11 години

Може и да е любовна афера. На мексиканката мъжа ако е много ревнив.

fallback