Снимка: БТА
fallback

Билетите за пътуване с влак ще поскъпнат с до 10% от 1 януари 2013 г. Това съобщи пред Investor.bg председателят на борда на директорите на БДЖ Холдинг Владимир Владимиров.

Той поясни, че през октомври ръководството на железницата ще вземе окончателно решение с колко точно ще бъдат увеличени цените на жп билетите.

„Ще бъде изготвен експертен анализ. Възможно е увеличението да е и с 3%, но при всички положения поскъпването няма да е с повече от 10%“, коментира Владимиров.

Промяната в цените на билетите е част от мерките за преструктуриране на холдинга с цел финансовото му оздравяване.

Преди дни станаха ясни част от промените, които ръководството на холдинга представи на Министерство на финансите във връзка със съкращаването на разходите си и увеличението на приходите си. Владимиров заяви, че към края на август ще бъде направена допълнителна пълна актуализация на посочените мерки и към началото на октомври ще бъдат ясни на обществеността. Той увери, че повече промени в дружествот  след това не се очакват.

Последното повишение на цените за пътуване с бързите влакове със задължителна резервация беше от началото на декември средно с 15 на сто. Още тогава беше съобщено, че увеличаването на цените на билетите за пътуване с влак е една от допълнителните мерки, които ръководството на националния железопътен превозвач предприема за ускоряване на реформите в дружеството.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 11 години

Не става с такива малки увеличения. Като ще се увеличава нещо било то храна или услуга, трябва да се увеличи драстично. За да може повече пари да влязат в сектора. А не след 3 месеца пак да се мисли какво да се прави. Направете го билета на двойна цена, но да се купят хубави вагони. Да имат интернет и мултимедия вътре. Тогава и аз ще се возя с влак. Сега билета от 10 лева става 11 ... пак ще е пълен влака с ***.

40

вярващ на джоба си

преди 11 години

Гарантирано от ГЕРБ!!!!

39

Мордор

преди 11 години

Тези 10 процента няма да са нищо пред това което ни чака ! След като приватизират товарни и пътнически превози тогава ще ядеме големия х.й :) Сега реват , че БДЖ е в загуба , но когато отиде в часни ръце всичко ще е ок ?! Пак ще се галсува бюджет за железницата и тогава дънокоплатеца ще си плаща заради социалната политика , но законо часника ще ви вземи и паричките ! Тогава ще видите през крив макарон нови влакове! Дори и да ги има вие няма да имате парички да се возите !

fallback