Григор Димитров направи сензация в Лондон. Снимка: БТА
fallback

Водещата ракета в мъжкия ни тенис Григор Димитров вече е на 65-а позиция в световната ранглиста на ATP, след като се изкачи със 7 позиции.

21-годишният хасковлия дължи прогреса си на историческия полуфинал на турнира на трева в „Куинс клъб“ в английската столица Лондон с награден фонд 625 хиляди евро.

По пътя към спора за титлата Гришо беше спрян от аржентинския ас Давид Налбандиян, но си тръгна от надпреварата усмихнат с 26 хиляди eвро и скок в ранглистата с актив от 691 точки .

Друг национал за купа „Дейвис“, Димитър Кузманов, пък записа рекордно класиране в кариерата си. Той вече е 685-и в света с 28 точки.

Промени в челото не настъпиха - лидер остава Новак Джокович (Сърбия) с 12 280 т. 

Ноле е следван от защитилия титлата си на третия турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос" в Париж, Рафаел Надал (Испания) с 10 060 т.

Тройката затваря Роджър Федерер (Швейцария) с 9435 т.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Ния

преди 11 години

45. 46 анонимници, не сте наясно какво е световна ранглиста по тенис и какво означава 65 място... Но за да ви успокоя, ще ви кажа, че скоро Григор няма да ви дразни, защото ще се състезава за Франция.

37

Гришо

преди 11 години

Абе истината е , че съм лузър кво се карата заради мене !

36

Анонимен

преди 11 години

38 номер е прав!Стига сте се правили на много загрижени за българския спорт! Много пък позитивни и зачитащи усилията на хората сте станали! Да се ненадяваш...... 67 си е 67!Не е като да си първи! Плюс това медиите винаги лансират това момче. Винаги чета: Гришо победи..Гришо мачка!!! Гришо не може да бъде спрян! И накрая отпада и не стига даже четвърт финал. Никога в голям турнир.Не ми говорете колко злоба се изливала! Просто не ме занимавайте с "Гришо".

fallback