Снимка: архив, Булфото
fallback

Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск, каза пред bTV заместник-кметът на София Мария Бояджийска по повод поредния случай на нахапан от кучета столичанин.

Вчера 89-годишен мъж беше приет с опасност за живота в ”Пирогов”, след като е бил открит нахапан от кучета в градинка в кв. „Редута“.

Oще по темата

Оказва се, че в общината не знаят обстоятелствата около инцидента и дали става въпрос за безстопанствени или домашни кучета. Разбрали за случилото се от медиите, тъй като работели само по сигнал.

Изпратени са вече два екипа, които работят в района на квартал „Редута”, като е наредено всички безстопанствени кучета там да бъдат заловени и да им бъде направен тест за агресивно поведение, за да се предотврати повтарянето на друг подобен инцидент.

По думите на Бояджийска в началото на седмицата са разпоредени проверки на всички паркове на територията на Столична община, като това е направено по сигнали на граждани за наличие на бездомни кучета.

Заместник-кметът обясни, че в следствие на инцидента с проф. Тачков, който загина в началото на годината, след като бе нахапан от бездомни кучета, се стигна до промяна в Наредбата за безстопанствени животни и вече има обявена обществена поръчка за изграждане на приют за бездомни кучета.

„Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск от инциденти и нашето желание е да сме в състояние да настаним кучетата в приюти, но приюти, които не изискват ненужно и неоправдано високи разходи”, заяви заместник-кметът на столицата.

Бояджийска допълни, че в момента се правят промени в структурата на „Екоравновесие”, за да могат да се увеличат екипите на общинската организация и да има ясни разчети за действията им, тъй като това струва на гражданите сериозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

250

offfff

преди 11 години

КУПЕТЕ СИ КУЧЕГОНИ или електрошокови пистолети.... хем ще се пазите от кучета хем от хора !

249

5kov

преди 11 години

А тестът какъв ще бъде? Ще им пуснат в клетките един пенсионер, за предпочитане професор или поне доцент и ако не го изядат, не са агресивни, така ли?

248

Анонимен

преди 11 години

Zashto v Bulgariq trqbva da se sluchi neshto losho za da se razreshi daden problem? Trqbva nqkoi da postrada vinagi...nima nqma otgovorni hora za tez kucheta, koito napadat jivushti i sluchaino preminavashti ot tam

fallback