Снимка: Архив Булфото
fallback

Фалшиви фактури и касови бележки бяха иззети от столичния базар "Илиянци" при съвместна проверка на екипи от столичната Национална агенция за приходите, СДВР и Главна инспекция по труда.

Общо са открити и иззети 48 празни фактури и 140 касови бележки от фискални устройства, които нямат дистанционна връзка с НАП, съобщиха от агенцията.

Върху фактурите са поставени печатите и данните на две фирми, като същите данни са отпечатани и върху продаваните касови бележки.

Цената на стоките, отразена в бележките, е от 50 до 1000 лв. Идеята на търговците е към попълнената от купувача фалшива фактура да се прикрепи и касова бележка със същата
стойност.

Предстои проверка на двете фирми и при съмнение за участието им в документната измама ще бъде уведомена прокуратурата.

Проверени са общо 19 търговски обекта на базара. Нарушения са установени в десет от тях.

На шестима търговци са съставени актове за неиздаване на касов бон, като в два от проверените обекти е установена разлика в касовата наличност от порядъка на 1500 - 2000 лв.

В други три обекта пък са липсвали документи - касови книги, паспорти и свидетелства на фискалните устройства. Засечени са били и нарушения на осигурителното законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Мариета

преди 11 години

Ама сега има да се избиват 6 млн. и трябва отнякъде да се почне...

2

Мариета

преди 11 години

Това е лъжа! Долна инсинуация! На Илиянци няма фалшиви фактури. Да не искат да кажат, че черни мазни лелки мърморят под мустак "Фъктури... Фъктури..."?!?

1

Dublin

преди 11 години

takiva akciiki pravihme oste prez dalecnata 1999...kato gledam nestata si produlzavat na tazi TERITORIA /ne izpolzvam DURZAVA-takava niamame ot oste po-dalecnata 1989.../Bivs kolega ot NAP

fallback