Защитата на Банев възрази срещу искането за екстрадиция. Снимка: Булфото
fallback

Софийски градски съд отложи делото за екстрадиция в Италия на Евелин Банев – Брендо за 20 юни. Защитата на задържания по акция “Кокаиновите крале“ Банев възрази срещу изпращането му в Италия, защото липсва достатъчно информация в Европейската заповед за арест.

Oще по темата

СГС ще изпрати две запитвания до Италия, свързани с Брендо. Едното е за срока, в който ще завърши разследването срещу Банев, а другото - дали ще бъде гарантирано връщането му в България след края на разследването, тъй като у нас тече дело срещу него за пране на пари.

Срещу Евелин Банев – Брендо в момента у нас се водят две дела – за пране на пари и участие в организирана престъпна група за разпространение на кокаин. По данни на обвинението именно Банев е ръководел международната група за наркотрафик.

Участниците във въпросната група бяха задържани при операция “Кокаиновите крале“, която се проведе съвместно с италиански власти. Част от арестуваните са българи, а друга част – чужденци.

По-рано днес СГС разреши екстрадирането на сочения за "дясна ръка" на Банев - Тинко Гарев. Преди дни пък сочената за едно от мулетата на групата Петя Данова сама подписа декларация в съда, че желае да бъде предадена на италианските власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

dedi

преди 11 години

ne Brendo-sadiite v Italia

35

Анонимен

преди 11 години

Наи големите престъпници в българския съд!!! Срам ме е че съм българин!!!

34

Жорж

преди 11 години

Мисля, че съдът ясно показа, че са си с Брендо от един сой ,само че съдиите носят черни тоги, а на него такава не му трябва. Брендо показа и друго: имаш ли пари, в БГ можеш да правиш каквото си искаш, а независимите съдии са на твоя страна...

fallback