Мъжът висял три часа на скалата. Снимка: Facebook

Британски турист прекара три часа, висейки на парашута си, който се закачил на скала, преди да полети към смъртта си в 70-метрова пропаст в Гърция.

Парашутът на Джейк Симкинс се заплел през уикенда в скала при скок. 41-годишният мъж се обадил на приятелката си, бременна в седмия месец, която в този момент се намирала в хотел, за да повика чрез нея помощ.

Гръцките спешни служби обаче не успели да спасят туриста, който паднал от скалата при един от по-силните пориви на вятъра и загинал.

Докато висял на десетки метри височина над скалите, Симкинс дори звъннал на колега, за да му каже, че е претърпял инцидент, но е добре и има само рана на крака.

Местна жена, чието име не се споменава, разказва историята пред "Дейли мейл": "Той говореше с нея през цялото време и я успокояваше, че е добре. Беше спокоен, дори се опитваше да се шегува. Джейк поиска от спешните екипи да му хвърлят въже, за да може да се изкатери по него. Три часа не бяха ли достатъчни за екипите да намерят въже и да го издърпат?"

Антонис Постамидис, който кара туристическа лодка, допълва как на няколко пъти звънял в пожарната и ги молел да докарат обучени алпинисти от Атина:

"Беше ужасна трагедия. Приключението му завърши с падане върху скалите. Звъннах на шефа на местната пожарна и му казах да повика специалисти, но той отказваше да ме чуе. Мъжът падна от 70 метра, след като вися повече от три часа на скалата, а те дори не бяха донесли въже. Как е възможно такова нещо?"

След трагедията приятелката му е откарана в болница в шок, а в началота на тази седмица е отпътувала за Великобритания.

"Тя беше в абсолютен шок. Първият ден едва говореше. Реакцията й е абсолютно обяснима. Момичето дойде на почивка с приятеля си, мислеха да се женят, а  сега си тръгна сама", разказва техен приятел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase