Ливанецът е влязъл с ключ. Снимка: Булфото

Ливанец, ограбил жилището на свой сънародник в София, е бил задържан от автопатрул от Пето районно управление. 44-годишният мъж се подвизавал в кв. “Филиповци“, а документите му за пребиваване в България са изтекли.

Пред служителите на реда чужденецът признал стореното и се оправдал с факта, че имал големи материални затруднения и затова решил да ограби жилището на своя познат.

В събота около обяд съпругата на собственика на апартамент в ж.к. „Хаджи Димитър” му се обадила по телефона и съобщила, че има проблем с входната врата.

Съпругът й, който в момента бил на работа, веднага тръгнал към дома си. На слизане от асансьора той се разминал със свой сънародник, който носел черна торба, от която се подавал пистолет. Собственикът на жилището се усъмнил, че това е личното му газово оръжие и сигнализирал на телефон 112.

След няколко минути пристигнал автопатрул, който хванал автора на кражбата във входа на кооперацията.

Служителите иззели чантата, в който били открити откраднатите вещи – 50 грама златни накити, четири ръчни часовника, дамски накити от бял метал и газовото оръжие. Откраднатите вещи на стойност около 3500 лева били иззети.

На местопроизшествието бил извършен оглед от дежурна оперативна група. Установило се, че в жилището е проникнато с подправен ключ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase