Снимка: sxc.hu
fallback

Независимо дали си имате работа с близка приятелка или непозната от сайт за запознанства, късането с една жена не е лесна работа. Вие се изправяте пред реалната заплаха да я смутите, нараните, обидите, разочаровате или вбесите, или, най-вероятно, всичко това накуп.

Добрата новина за хората, които не искат да прекарат живота си, избягвайки човек, когото са отхвърлили, е че с няколко прости стъпки могат да омекотят удара и да избегнат неприятностите. А ето и как да го направите:

Как да отхвърлите колежка

Поканете я на кафе в някой работен следобед, което звучи по-малко като среща. Докато сте извън офиса, ѝ вметнете нещо от сорта: „Мислех си за писмото (съобщението/ бележката), което ми изпрати и не мога да се отърся от усещането, че никога не е добра идея да излизаш с колега".

Това, че ѝ казвате, че сте мислил над възможността да ходите с нея, ще я поласкае без да я подвежда. А ако нагласите времето на разговора правилно, ще трябва да се връщате на работа веднага след като сервирате отказа – трудното бързо приключва.

Как да отхвърлите приятелка на приятел

Кажете на човека, който ви е уредил срещата, че е било приятно, но дамата просто не е ваш тип. Посредникът ще поеме щафетата по-нататък и ще и представи ситуацията точно толкова меко, колкото се налага – все пак той е по-близък с нея. Ако обаче тя се свърже с вас за следваща среща директно, ще трябва да ѝ се обадите, дори и да ви е пратила смс или имейл.

Редно е да ѝ звъннете – очаква се от вас и би било минимално обидно към дамата и към човекът, който ви е уредил срещата. Бъдете внимателни какво ще кажете обаче, тъй като опашата лъжа към приятелка на приятел, може да ви вкара в доста неприятности, ако излезе наяве.

Изберете нещо неясно като: „Много ми беше хубаво и съм поласкан от твоето внимание, но в момента май съм увлечен по друго момиче...". След това бързо сменете темата и я попитайте дали ще идва на някакво скорошно групово мероприятие с общите ви познати. С тази малака бяла лъжа, ще я накарате да се почувства по-добре заради факта, че проблемът всъщност не е в нея, а и ще направи бъдещите ви срещи по-малко конфузни. Освен това няма как да ви хванат, че не казвате истината.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Пантелей Пътник

преди 11 години

@Жена: А ти следващия път си направи изводите що за мъж е тоя "мишок", който няма смелостта да ти го каже в очите и колко можеш да разчиташ на такъв човек. Винага, ама ВИНАГИ има начин да кажеш нещо подобно на даден човек. Аз лично предпочитам да съм откровен (до голяма степен, без да стигам до крайности) с човека срещу мен: така първо съм честен със себе си, второ, не рискувам да ме разбере погрешно и след това да му "сърбам попарата", която е надробил на база погрешни заключения от думите ми.

7

Пантелей Пътник

преди 11 години

@ една:Така ли, и кое му е странното? И кой казва, че само мъжа търси жената (както може би е в 90% от случаите, а останалите 10???)? И кой също така казва, че обратното не може? Хора, спрете да робувате на клиширани предразсъдъци!!!

6

До 2 и 3

преди 11 години

Типично по български :)

fallback