Снимка: sxc.hu

Независимо дали си имате работа с близка приятелка или непозната от сайт за запознанства, късането с една жена не е лесна работа. Вие се изправяте пред реалната заплаха да я смутите, нараните, обидите, разочаровате или вбесите, или, най-вероятно, всичко това накуп.

Добрата новина за хората, които не искат да прекарат живота си, избягвайки човек, когото са отхвърлили, е че с няколко прости стъпки могат да омекотят удара и да избегнат неприятностите. А ето и как да го направите:

Как да отхвърлите колежка

Поканете я на кафе в някой работен следобед, което звучи по-малко като среща. Докато сте извън офиса, ѝ вметнете нещо от сорта: „Мислех си за писмото (съобщението/ бележката), което ми изпрати и не мога да се отърся от усещането, че никога не е добра идея да излизаш с колега".

Това, че ѝ казвате, че сте мислил над възможността да ходите с нея, ще я поласкае без да я подвежда. А ако нагласите времето на разговора правилно, ще трябва да се връщате на работа веднага след като сервирате отказа – трудното бързо приключва.

Как да отхвърлите приятелка на приятел

Кажете на човека, който ви е уредил срещата, че е било приятно, но дамата просто не е ваш тип. Посредникът ще поеме щафетата по-нататък и ще и представи ситуацията точно толкова меко, колкото се налага – все пак той е по-близък с нея. Ако обаче тя се свърже с вас за следваща среща директно, ще трябва да ѝ се обадите, дори и да ви е пратила смс или имейл.

Редно е да ѝ звъннете – очаква се от вас и би било минимално обидно към дамата и към човекът, който ви е уредил срещата. Бъдете внимателни какво ще кажете обаче, тъй като опашата лъжа към приятелка на приятел, може да ви вкара в доста неприятности, ако излезе наяве.

Изберете нещо неясно като: „Много ми беше хубаво и съм поласкан от твоето внимание, но в момента май съм увлечен по друго момиче...". След това бързо сменете темата и я попитайте дали ще идва на някакво скорошно групово мероприятие с общите ви познати. С тази малака бяла лъжа, ще я накарате да се почувства по-добре заради факта, че проблемът всъщност не е в нея, а и ще направи бъдещите ви срещи по-малко конфузни. Освен това няма как да ви хванат, че не казвате истината.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase