Снимка: Булфото
fallback

Селекционерът на волейболните ни "лъвове" Радостин Стойчев хвърли оставка и обяви на специална пресконференция, че няма да води трикольорите на Олимпиадата в Лондон.

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв.

Не бих искал след мен да бъде потоп. Утрешното пътуване до Аржентина е подготвено. Федерацията ще реши кои състезатели ще заминат и кой ще бъде треньорът, но щабът ми е с висок морал и са готови да продължат да изпълняват задълженията си, каза той.

Стойчев обяви, че причините да поиска оставката на Данчо Лазаров са няколко: неефективното управление на федерацията, скандали във всички волейболни първенства, Управителен съвет от над 20 члена на федерацията.

"Това е нереално и неефективно. Липса на мандатност на членовете на УС и президентът. Съмнения за фиктивни клубове. Скандалите на предишната Олимпиада, конфликт на интереси, защото Данчо Лазаров е президент на централата и собственик на клуб - не по документи, но има договор с играчите", заяви волейболният спец.

"Потвърждавам, че подавам оставка“, обоснова решението си Радостин Стойчев.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

255

Един Българин

преди 11 години

329, всеки греши, но вие съратниците на дългогодишния служител от ДС (данчо) сте рецидивисти. Стойчев (и отбора разбира се) победи Германия в Германия. Стойчев победи Франция, съдията и данчо взети заедно!!!Вие сте платени писачи - родоотстъпници! За нищо не ставате!!! Пълна изм*т.Защо ДЛ не съди Стойчев за клевета, а? Ще ти кажа, ЗАЩОТО СТОЙЧЕВ Е ПРАВ и има доказателства. Млъкни и никога повече не говори, защото си вреден за околните и себе си.

254

Анонимен

преди 12 години

стойчев направи така че да пуснем италия да играе с германия и да се класира но това за сметка на нашите пари!!!да не се прави на ни лук ял ни мирисъл!!защо извади казийски във втория гейм след като водехме!!!такъв спец надали би направил такава грешка!

253

VE4ERNIK

преди 12 години

PD, 327 Не пиша коментари за да се харесат. ИЗРАЗЯВАМ МНЕНИЕ, КОЕТО СИ ГО ЗАТВЪРДИХ СЛЕД ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ФЕДЕРАЦИЯТА. Аз съм ЛАИК, правя разлика между КЛУБЕН и НАЦИОНАЛЕН треньор. И давам оценки. Не съм ЗАСЛЕПЕН ФЕН.

fallback