Никола Груевски. Снимка: архив, Reuters
fallback

За името на Македония решение могат да вземат само македонските граждани – така премиерът на Македония Никола Груевски отговори на българския си колега Бойко Борисов, който каза, че на София не й харесва името Северна Македония, пише на сайта си македонската телевизия Алфа.

Груевски коментира изявлението на Борисов само в частта му, отнасяща се до НАТО и проблема с името, без обаче да каже нищо за обвиненията, че в последно време Македония непрекъснато предприема действия, които не са в духа на добросъседските отношения, посочва телевизията.

Oще по темата

"Искам да приветствам позицията на Борисов, че Македония трябва да стане член на НАТО. Второ, ние отделяме много време и усилия за решаването на спора с Гърция и ще продължим да решаваме този въпрос. Открити сме за всички предложения от всички други държави, но накрая трябва да се намери решение, което ще е приемливо за гражданите на Македония на референдум", заяви Груевски.

Преди дни Бойко Борисов каза, че България не може да приеме име на Македония, съдържащо географско понятие, като например Северна Македония, тъй като може да има проблеми след това с териториални претенции.

"Когато има думичката "Северна" Македония и като знаем как обичат да коментират подобни теми, впоследствие могат да кажат, че Благоевград е техен. Аз не се меся в работата на други държави. Как ще се казва Македония, това си е тяхно суверенно право", заяви Борисов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

315

д. Хаус

преди 11 години

Референдум добре, но от друга страна да питаш лудите какъв да бъде реда в болницата не е много разумно.

314

Анонимен

преди 11 години

s referendym da reshavat i vlizat v predelite na balgaria sastite takiva provincii ima i v garcia rymania

313

ся

преди 11 години

Боко, правиш се на велик вожд в БГ, а като трябва да защитаваш български каузи и достойнство си като мишок в тревата. Обидата и тонът на Македония са оскърбителни за целия български народ и българската история, а ти се гънеш като сварен макарон пред тези безмозъчни наследници на великия гей от македонско

fallback