Утре събарят лятна кухня и друга масивна ограда. Снимка: Dnes.bg
fallback

Багер започна събарянето на оградата около лятната резиденция на фамилия Рашкови край Катуница.

Това се случва, след като Върховният административен съд потвърди заповедите на РДНСК за бутане на незаконните обекти.

Фамилията притежава и шест къщи, които са построени без всякакви разрешителни. Въпреки това в тях са пуснати ток и вода.

Oще по темата

Събарянето на двуметровата ограда започна при пълно информационно затъмнение. 7 камиона извозваха останките на 50-метровото съоръжение, което загражда палата на ромската фамилия.

"Ние сме външна фирма, казаха ни да дойдем и да бутаме и сега си действаме", разказа пред Dnes.bg ръководителят на обекта.

РДНСК е издала заповед за събарянето на 6 фамилни къщи от мрамор, собственост на Рашкови. Ромският клан обаче ги обжалва.

"Крайно време беше събарянето да започне, всички чакахме това", коментира пред Dnes.bg кметът на село Катуница Красимир Юруков.

Лятна кухня и друга масивна ограда ще попаднат под ударите на багерите във вторник сутрин.

Разследването на Рашкови започна след жестокото убийство на 19-годишния Ангел Петров от Катуница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 11 години

Заглавието е много интересно. Представям си просто как е "влетял" - направо като една малка пеперудка. Или може би е влетял като самолет (със страшните 20 километра в час) ?Колкото за коментарите долу:Не, не може незаконните постройки да се превръщат в обществени сгради.Най малкото защото бидейки незаконни, не е ясно как са строени и колко са стабилни.А също и защото законът трябва да се спазва от всички еднакво. И това е предупреждение за всички които строят където не трябва

48

к к

преди 11 години

Не мразя *** но се радвам че нещо се започна дано си то получи този ***

47

НФБ

преди 11 години

така ще е след като ромите избраха дон борисов за свой цар!слава на новия вожд!Да пребъде името му!да му издигнем бюст паметник преживе!столицата да се преименува в борисовградАзис да му пее на ушенце, може и някъде другаде....Абе няма ли сериозни теми..Доходите падат!безработицата расте!шокови цени за природния газцената на тока скачанова задължителна застраховка на жилища срещу земетресениянови по-високи данъцизаплати през месец може и два...дишаме праха на македония и албания

fallback