Мъж застреля петима души в Сиатъл и се самоуби. Снимка: Reuters
fallback

Мъж уби петима души в Сиатъл - четирима в кафене и една жена в центъра на града, за да открадне колата й, след което се гръмна в главата пред полицаите, които го преследваха. Малко по-късно стрелецът издъхна в болницата "Харбървю", предаде Асошиейтед прес.

Мъжът, идентифициран от вестник "Сиатъл таймс" като Ян Ставицки, около 40-годишен, влязъл снощи въоръжен с пистолет в кафене недалеч от университета в града и започнал да стреля срещу клиентите, след което избягал. Двама души били убити на място, двама издъхнали от раните си по-късно. Един от клиентите на кафенето е тежко ранен.

Половин час по-късно граждани извикали полицията в центъра на града, където мъж убил една жена и избягал с джипа й. Полицейски говорител потвърди, че става дума за същия стрелец.

Жител на Еленсбърг, разпознал снимката на убиеца в "Сиатъл таймс", твърди, че той бил психично болен, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 11 години

Piana polska rabota .

12

до 10 от славянин

преди 11 години

Забрави, че и нагъват здраво ГМО! Просто нация от мутанти, както ги беше нарекла една белгийска министърка или депутатка, не помня точно каква беше, през 2003 година по повод втората им война срещу Саддам!

11

Анонимен

преди 11 години

По името на извършителя съдя, че е разочарован до смърт имигрант от Източна Европа-Полша, Чехия или Словакия. Да си беше стоял е къщи.

fallback