Гриша Ганчев вече беше разпитван в ГДБОП. Снимка: Булфото
fallback

"Ще го изкормя, ще го удуша със собствените му черва".  Така шефът на „Литекс” Гриша Ганчев е изригнал по адрес на шефа на НАП Красимир Стефанов, съобщава „24 часа”.

Бизнесменът  бе обвинен за закана за убийство на директора на приходната агенция. Според разследващите Стефанов не е чул с ушите си заплахата. Тя обаче му била надлежно предадена от трети човек ден по-късно.

Освен за закана за убийство Ганчев е обвинен и за ръководител на организирана група за престъпления срещу данъчната система, в която влизат още шестима. Наложена му е забрана да напуска страната.

Oще по темата
 Делото ще се води от Спецпрокуратурата в София, която на 10 май арестува сина на Ганчев - Данаил, а ден по-късно го обвини за участие в "захарна афера". Той е в управата на "Литекс комерс". С него обвиняеми за укриване на 200 000 лв. ДДС са още петимадуши.

На разпита вчера Ганчев не се е признал за виновен, но дал обяснения. Казал, че е имал друго предвид и че е говорил за друг човек, а не за Красимир Стефанов. Бизенсменът е пуснат под рекордната парична гаранция от  500 хил.  лева.

"Няма какво да коментирам, явно съм най-големият престъпник в държавата", заяви Гриша Ганчев по телефона пред изданието.

"Вече се изморих да говоря. Сега единственото, което ми остава, е да се защитя по подобаващ начин. Тези, които ме познават, знаят, че не мога да извърша такива неща. Имам съмнения за какво е всичко това, но ще си ги запазя. Колкото до паричната гаранция, наистина съм голям престъпник. Хамстера с 14 отвличания го пуснаха с 10 000 лева, значи аз съм по-зловещ. Това е положението", каза още бизнесменът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

238

Анонимен

преди 11 години

хайде да не се заблуждаваме - и стринка ви знае, че на Гришата не му е чиста работата! не за 200 хилядарки, 5лв. да е взел - да го разследват до дупка! и всички онези които цакат на дребно и едро държавицата, дето са една трета от българите - да си понесат последствията! иначе ще продължаваме да оглавяваме всички класации отзад-напред...!!

237

ДО 312

преди 11 години

НЕЩО СЕКНАХА КОМЕНТАРИТЕ И ГЛАСУВАНИЯТА ПО ПОСТОВЕ 312!!!!!БАТЕ БОКО Е ЗАБРАНИЛ!!!!!!!

236

до шефа на НАП

преди 11 години

Господин Стефанов,Борисов,Дянков и Цветанов разгледайте този репортаж"АКЦИЯ ХЕЛИКОПТЕР" и кажете на хората и Гриша Ганчев КАКВО СТЕ ПРОВЕРИЛИ,НАПРАВИЛИ СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА Р.БЪЛГАРИЯ??????ГОСПОДИН СТЕФАНОВ КЪДЕ СЕ КРИЕ И НЕ КАЗВА НИЩО ПО ВЪПРОСА????

fallback