Гриша Ганчев. Снимка: Булфото
fallback

Акция на НАП и службите прехвана "добър бизнесмен от Северна България" за ДДС измами със захар.

"До края на деня или в следващите часове би трябвало да излезе подробна информация за фирми, задържани хора и количества", каза в парламента финансовият министър Симеон Дянков.

Попитан дали може да каже името на въпросния бизнесмен и дали става въпрос за Гриша Ганчев, Дянков отказа да го назове, но уточни, че става въпрос за голям брой фирми.

"Над 20 свързани фирми на голям, известен български бизнесмен", повтори той, но отново нито потвърди, нито отрече информациите, че те са собственост на футболния бос.

Пред журналисти в парламента финансовият министър Симеон Дянков уточни, че годишно от ДДС измами само в сектора захар загубите за бюджета са между 140 млн. лв. и 200 млн. лева.

"Когато станах финансов министър и поисках предишни доклади от НАП, от службите и от ДАНС относно това в кои сектори най-много се източва ДДС, първият доклад беше именно за захарта.

Още преди около 2 години поисках от съответните дирекции в НАП не само да пишат доклади и да четат доклади на други институции, а да се заемат с този въпрос, разбира се, и с различни други структури, под ръководството на министър Цветанов", допълни Дянков.

Финансист №1 изрази надежда, че след днешната акция измамите в този сектор или ще изчезнат, или поне ще се намалят с огромен процент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

встрани отстрани

преди 11 години

"Кой ще плаща и поддържа сега?"Сега да питам кой ще плаща заплатата на Стоичков? :-)Сега да питам кой ще плаща на футболния отбор Литекс? :-)Сега да питам кой ще поддържа завода за китайски автомобили на който толкова много разчита България да излезе от кризата? :-)Кой сега ще храни България със захар? (или всички българи да станат диабетици,не,че не са тръгнали натам) ? :-)"Гордостта на Бойко"Бойко много се гордее,че е приятел на Стоичков и ще строи неговите четири стадиони с готови проекти на арх.Ицето! :-)Бойко много се гордее,че се откри завода за автомобили в Ловеч! Бойко много се гордее ,че послуша Дянков и се разреши да се регистрират ООД-ета с ДВА ЛЕВА УСТАВЕН КАПИТАЛ, а не както беше до скоро с 5000 лв. "Истина е "Истина е,че масово се точат ДДС с фирми на малограмотни,не е задължително да са ***! Истина е,че масове се продават задлъжняли фирми и такива взели кредити отново на малограмотни лица от пернишките села. Истина е,че има хиляди "бизнесмени" които разчитат на такива като произход доходи,карат си джиповете,строят си къщи,ходят си по Тайланд и Малдидвите! "Белият бизнес няма шансове"Истина е, че белия и коректен бизнес НЯМА НИКАКВИ ШАНСОВЕ ЗА РАЗВИТИЕ,както и коректните хора и коректните бизнесмени няма как да забогатеят, защото държавата със своите безкрайни регулации прави всичко възможно в България да са доБре монополистите,свързаните с властта и сивите "бизнесмени". България унищожава белия бизнес с постоянно нереално увеличаване на осигурителните прагове - така хиляди СОБСТВЕНИЦИ И УПРАВИТЕЛИ НА ФИРМИ се осигуряват НА ПО-ВИСОКИ !!! ЗАПЛАТИ ОТ ТЕЗИ КОИТО СЕ ЗАРАБОТВАТ РЕАЛНО. Последният удар ОТ ТИП РЕКЕТ на държавата Беше с срещу малките коректни фирми,чрез т.н. GSM касове апарати, *** фирми изопщо нямат касови апарати....въпросът е как да си избият тези 300лв. плюс 120 лв. ежегодишно за СМС малките фирми,големите ги забравете,те ще се разберат :-) "Ицето ще оправи проблемите"Ицето сега ще се обади на бат Бойко и ще му каже,да се обади на ЦЦ и да се преосмисли това с Гришата,защото Ицето иска да остане в България и да помога на ББ. и България и Българския футбол и българлската икономика и на теб и на мен.....:-)"Ние от масите"Отново ние от масите сме с проблемите да си плащаме поредните поскъпвания....ние пак ще духаме супата, другите ще се разБерат пак на маса за по некви си 1000 лв. на човек...All Inclusive...:-)

123

Анонимен

преди 11 години

в коментарите има повече информация от новината в сайта.А пък аз знам, че всички конкуренти на Гришата, държавата им еб.м-та и той остана цар-ето го резултата-духна го Дянков-това е диагноза 100%.

122

Таня

преди 11 години

Пълна проверка и да бъде осъден да върне всичко открадното през годините с лихвите.Ако не може -пълна конфискация на фабрики,имоти и всичко,което притежава семейството му

fallback