Деян неделчев във вихъра си. Снимка: Булфото

Ако човек обича да гледа развлекателни програми у нас и ги е проследил през последните дни, ще остане с впечатлението, че лицето Деян Неделчев е най-важната брънка в българската музика.

"Mega Pop Star", "Българският Стиви Уондър", "Най-известният певец в България". Това са само част от скромните оценки, които лично той си дава в медийното пространство.

Ако погледнем обложката на неговия нов албум "Дъртака", можем да добавим и "Мона Лиза на българската музика".

Още по темата
Освен всичко той е и галантен. В интервю за национална телевизия той определи водещите, които все пак са му дали думата, като "тъпи кокошки, които нищо не знаят, и как да питат".

Хубаво е да даваш квалификации в социалната мрежа, но все пак трябва да погледнеш собствената градинка.

Продъни ни ушите как гласът му е четири октави и пее от опера до поп музика. Колко бил велик на "Златният Орфей", какъв лъв бил в едноименното предаване навремето по БНТ.

Сега кариерата му била в нов период (по негови думи), в който се появиха песни като "На полянката", "В гората", "Дъртака" и т.н.

В началото беше интересно и донякъде забавно, много хора гледат новите му песни в сайтовете за видеосподеляне и това му създаде грешната представа, че е голяма работа. И той се помисли за голяма звезда.

Последното му творение - "Различните", обаче надминава всичките му опити да се прави на интересен. Няма как да ви покажем "уникалния" клип от чиста автоцензура. Песента била посветена на всички гейове, лесбийки, транссексуални и травестити.

Вулгарният текст може и да се хареса на някои, а и Деян го определи като истински. Всеки, който се интересува, може да види песента и да си направи своите изводи. Лошото е, че всеки клик в интернет му вдига самочувствието.

На 48 години Неделчев изживява своята петминутна слава, но лично мен ме притеснява, че той крои и по-сериозни планове. Вече направи заявка и за следващото издание на родния конкурс за Евровизия.

Палячовците и в политиката, и в музиката, винаги са имали някакъв временен успех, дано не го пратим да представя България някъде. Още повече, че става въпрос за някакви 4-5 хиляди лева, обърнати в SMS-и.

Има опасност "Явлението Неделчев" да поостане по-дълго на родната сцена, тъй като в Испания кризата е поставила в колапс местния шоубизнес. Може би само за такива като него, но така или иначе той е безработен и на социални помощи на Канарите.

Остава да се помолим кризата при поданиците на Хуан Карлос да отмине по-бързо и някой хотел да ангажира Деян с еко програма на тема икебана, съчки, полянки и дървеса.

А дотогава дано поне децата не се ограмотяват сексуално от последното му творение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase