Левскарите не спират да се дънят. Снимка: Булфото
fallback

Възможността Левски да не се класира в европейските клубни турнири за следващия сезон става все по-реална.

"Сините" имат само 1 точка от последните 4 мача и се намират на незавидното пето място в класирането.

Цели 22 години са минали откакто за последно Левски не е успял да си извоюва място в Европа.

През сезон 1989/1990 сините се дънят здраво в А група, където завършват четвърти, а освен това отпадат рано и за двете Купи - тази на България и тази на Съветската армия.

Тогава за сезон 1990/1991 България е представена на Стария континент от ЦСКА, Сливен и Славия. Оттогава насам Левски обаче неизменно е бил участник в евротурнирите.

В същото време новият капитан на Левски Пламен Илиев сподели след равенството с Локомотив София, че ситуацията в тима е доста тежка и единственият начин да се излезе от кризата е с победи.

"Доста тежко е вътре, доста тежка е ситуацията. След като четири мача нямаме победа няма как да е. Левски може да излезе от тази криза само с победи", заяви Илиев.

"Подготовката ни смятам, че беше много добра, но след мача с Миньор всичко се срина. Никой не очакваше да загубим от тях", добави вратарят.

Още новини за Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

армеец

преди 12 години

Късно е да псувате Тара. Когато купуваше мачове и БФС бе негово на 100% мълчахте. Взехте ни лиценза - кефехте се. А сега Тара ви виновен и БГ футбола умирал ... Късно. А ние ще играем в Европа па макар и не шампиони. А и вие. Почна се с Черноморец. Нали ще ви направят бойкот т.е. ще паднат служебно та да ви датат 3 точки. Нещастици, съжалявам ви искрено!

12

Запалянко

преди 12 години

Тези загубеняци от Изпълкома на БФС заедно с Батков еб.ха мамата на български футобол! Те просто не разбират колко са жалки и че с вчерашната декларация не могат да уплашат футболните запалянковци, а надувайки се като балон, някой прекрасен ден, дано да е скоро, балонът ще се спука и те ще слезат от пиедестала, сподиряни от виковете и ругатните на хората! Защото вече 6-а година не направиха нищо запомнящо се, освен да тикат напред Мустака и оттам да съсипват синия отбор. Тази селекция на Левски е срам за този отбор, неговото ръководство, наследило опитни и милеещи за отбора си хора. Левски е религия, Левски е идея, а не свърталище на бивши комсомолци. Както и ръководството на БФС е свърталище на хора, чиято цел е да лапат, ама много да лапат, докато затрият футбола. Може ли Перуката да се сравнява с Неделчо Донски , та дори с Михов! За такава работа трябва акъл, хъс, а не пиене и надпиване! Кого плашат от Изпълкома с вчерашната декларация? Та това е висша проява на простотия и чувство,че БФС е държава в държавата! Не виждат ли, че са направо трагични! Преди няколко години ЦСКА беше шампион на 16 точки пред Левски, но като се хванаха Мустакатия Комсомолец, Боб и четворката около него, за нула време уредиха нещата: Левски в Шампонската лига, а ЦСКА замалко без лиценз! Така че Боб и сие и сега ще запретнат ръкава: ще посекат ЦСКА, съдиите ще порежат Литекс и Лудогорец и хайде Мустака с купата, а БГ без футбол! Ама за какво е им на Боби, Лечков, Сираков и Гигов футбол!

11

Тони Малинов

преди 12 години

най-приятни турнири са без участие на наши отбори. Световни, европейски и т.н. В клубните отпадаме в първи кръг и следим без нашите тикви големия футбол, който вече о опорочен от гешефти.

fallback