Мястото, където бе застрелян Йордан Динов. Снимка: БТА
fallback

40-годишният Йордан Динов от Благоевград, който беше застрелян в центъра на София, е главен мениджър на австрийската букмейкърска фирма “Скай Спорт 365 - България” ООД и управляваните клиентски центрове на “Planet Win 365” .

Пунктовете са проверявани неколкократно за нелегална букмейкърска дейност.

През 2004 г. Йордан Динов беше уличен в извършването на нелегални залози за футболни мачове в няколко букмейкърски къщи за периода 2002 - 2004 година.

Сървърът, през който са правени паричните траншове при залаганията и изплащането на печалбите, е инсталиран в библиотеката на Американския университет, където Динов работи.

През 2009 година обаче Йордан Динов е оправдан по заведеното срещу него дело по обвинение в незаконна хазартна дейност.

В края на ноември при акция на НАП, ГДБОП и МВР беше разбита мрежа за нелегални тото пунктове.

След няколкомесечно наблюдение е установено, че чрез нелегалните букмейкърски пунктове са осъществявани залагания към сайтове, базирани извън територията на България, посредством които е изтичал национален капитал в размер на около 70 000 евро седмично. По този начин държавният бюджет е ощетяван от невнесени дължими налози.

Oще по темата
Обектите за залози през интернет са на благоевградската фирма "Скай Спортс 365" с управител Йордан Динов.

Динов е син на известния акушер-гинеколог Петър Динов.  На мястото на покушението се появи бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, който е близък приятел на бащата на застреляния.

Хазартният бос от Благоевград бе застрелян тази сутрин около 10 часа на  ъгъла на улиците "Будапеща" и "Кирил и Методий".

Състоянието на мъжа било критично и независимо от оказаната първоначална помощ на път за болницата той починал.

У него е намерена голяма сума пари – 5000 евро, 32 000 лева, както и айфон и два таблета.

Все още няма задържан за покушението, издирват се свидетели на убийството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Журнанисти

преди 11 години

Журнанисти, много ви плащат да пишете лъжи, подлизурки мазни и гъзоблизци жалки. Що с такава страст не напишете някое разследващо матерялче за истинският поръчител на убийството Васил Божков - Черепа и за далаверите на Еврофутбол и как се справя с конкуренцията. Само като ви види човек заглавието и му става ясно, че материала е поръчков. Слузеста и противна *** сте вие, мижитурки продажни, продавате си мухлясалите и *** душички за жълти стотинки и после наричате себе си свободни медии.

84

bg

преди 12 години

4ERNO TOTO 4ERNI DNI.....SAMO ZEMIATA 6TE NI PRIUOTI.....NO NEKOI BARZAT DA IDAT ,,ZA6TO,,KORI4KA XLEB MI STIGA ZA DA JIVEA PO DOBRE,,,,,,,,,,

83

sofeto

преди 12 години

Вовв...... кви дългокраки бамбини заработват в МВРто, то като американски сериал!!!

fallback