Снимка: архив, Impact Press Group
fallback

65-годишна жена е била жестоко убита в апартамент в столичния квартал "Надежда".

Заподозреният за убийството - бившият й съпруг, се заключил в друг апартамент и заплашил, че ще се самоубиe, съобщи МВР.

Снощи около 21.00 часа дъщерята на убитата жена открила трупа на майка си на терасата на апартамента и веднага подала сигнал в полицията.

На място били изпратени полицейски екипи. По време на огледа по тялото на жената били установени следи от насилие.

Пред униформените дъщерята на жертвата разказала, че вчера сутринта тръгнала за работа и оставила у дома майка си и баща си, които били разведени.

Около обяд позвънила на домашния телефон, но майка й не отговорила, а мобилният й бил изключен.

Прибирайки се, заедно с приятеля си, установила, че входната врата е заключена, а когато двамата влезли в жилището, забелязали липсата на ключове, бижута и други вещи.

Притеснени започнали да търсят майка й, след като открили тялото, звъннали веднага на спешния телефон.

Криминалистите предположили, че най-вероятният извършител на убийството е бившият съпруг - 64-годишният Д.И. и започнали да го издирват.

Полицаите се насочили към жилище на бул. „Мария Луиза”, където би могъл да се укрива. Районът бил блокиран от полицаи, а екип от криминалисти предприели проверка на адреса.

Когато полицаите позвънили на вратата и се представили, Д.И. отказал да отвори и заявил, че ще се самоубие.

Служителите реагирали светкавично и го убедили да отключи. Когато влезли вътре, мъжът предупредил, че ако се приближат към него, ще посегне на живота си с нож.

В продължение на десет минути полицаите преговаряли и накрая го убедили да се откаже от намеренията си и да хвърлил ножа далеч от себе си.

Пред разследващият екип задържаният направил пълни самопризнания за извършеното престъпление. Установени са и заложните къщи, където Д.И. заложил откраднатите от апартамента вещи.

Мъжът има множество регистрации за различни криминални прояви – за притежание за акцизни стоки без бандерол, длъжностно присвояване, кражби, нанасяне на средна телесна повреда, уточняват от столичната полиция.

Разследващият екип продължава работата по случая. Образувано е досъдебно производство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

666! СУПЕР...

преди 12 години

....ДРЪЖАФКАТА НА СОФКА ПЕВИЦАТА НА НАРОДА. ТОЧКА. ...И НА БАЦЕ БУЛГАРСКИО МОИСЕИ...АИДЕ ЦЕЦО ДА ПОМАГА...!

16

666! СУПЕР...

преди 12 години

....КАВА ЕТАЯ ВАШТА ДРЪЖАВА БЕ *** ПЛАЧЕ ЗА ПРЕВРАТИ КАТО У ХАИТИ БЕ...СОМАЛИЯ БАЛКАНСКА ЛИ Е... ХИХИ... *** РАЗВИВАИТЕ ПИРАТСТВОТО БЕ БРАТИА СОМАЛИИЦИ БУЛГАРИИЦИ ...!

15

666! СУПЕР...

преди 12 години

...ВИКАИТЕ СОФКА ДА ПЕЕ А БАЦЕ ДА ОБЯСНЯВА ПОЛОЖЕНИЕТО ЦЕЦО ДА ПОМАГА...!

fallback