Магазин на Benetton в Техеран. Снимка: Reuters
fallback

Италианската компания за производство на дрехи и аксесоари Benetton ще строи текстилен център в сръбския град Ниш. Инвестицията ще бъде в размер на 43 млн. евро, като се очаква при достигане на пълен капацитет във фабриките да работят 2 700 души, съобщава Танюг.

Benetton е придобила комплекса на бившата компания Nitex, където трябва да бъдат изградени новите мощности. За момента са реконструирани четири от фабриките в комплекса, като се строят и нови.

До този момент са били реконструирани 20 хил. кв. м производствени площи. В рамките на целия проект се предвижда общата площ на реконструираните и новопостроените фабрики да бъде 75 хил. кв. м.

На този етап работата върви според първоначалните очаквания, посочва Верица Каланович, министър на икономиката и регионалното развитие на Сърбия.

Към момента в проекта са заети 400 работници. До края на 2013 година техният брой трябва да бъде 2 000, а до края на 2014 година – 2 700 души. За всяко разкрито работно място Benetton ще получи от сръбската държава като компенсация 9 000. евро.

Очаква се продукцията от фабриките да се изнася, като прогнозите са за достигане на оборот от 72 млн. евро при използване на пълния капацитет на мощностите.

Още новини за икономиката в Централна и Източна Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 12 години

А ние ще шием за ADIBAS

4

Анонимен

преди 12 години

До 5 прав си техен строител ме завлече със " ситни паре " както се изкзваше той но после влезе в затвора защото е препродавал на зелено на няколко клиента едно и също, да сте чули тук някой строител да е влязъл в затвора и не само това , но ако изгориш и обекта не е завършен няма кой да го завърши защото ти все още не си собственик , има да си гледаш тухлите до края на живота си.

3

Анонимен

преди 12 години

Защо ли не се учудвам , Филип Морис купи Нишка дуваня а у нас руснаци Булгартабак, Америкън стийл купи Смедрево а Кремиковци го затвориха , Фиат купи Застава а ние в Ловеч сглобяваме китайски ***. По добре са си , все пак техния социализъм беше малко по друг.

fallback