Снимка: Reuters
fallback

Въпреки напредъка в борбата с глада по света половин милиард деца са изложени на опасност от увреждания през следващите 15 години. Детската недохраненост продължава да бъде пренебрегвана, сочи нов доклад по темата, представен от организацията "Спасете децата".

Недохранването остава до голяма степен незабелязана криза, която засяга всяко четвърто дете в света. Статистиката сочи, че на всеки час от недохранване умират 300 деца.

През последните две десетилетия гладът като цяло е намалял. Според индекса на световния глад през 2011 година той се покачва в пет африкански страни и Северна Корея и е по-висок, отколкото преди 20 години.

Агенции на ООН поискаха около 725 милиона долара за подпомагане на района, южно от пустинята Сахара, където 12 милиона души са заплашени от глад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 11 години

Всеки родил се на тази земя, независимо къде има право на достойно съществуване. Хората трябва да се научат както на отговорност, така и на милосърдие. За тези хора живота е изпитание. \За нас - само представа от новините. Благодзарете, че сте живи и че нямате техните изпитания. Макар , че ние се водим "бяла" държава и какво от това, вижте снимките на умрелите деца в дома в Плевен ..... Е, кръга се стеснява, после ще видите , такива хора и на вашата улица...

49

До 61

преди 12 години

Нямат вина така ли? А нали се сещаш, че Етиопия е с население колкото Германия. Ресурсите обаче са по-малко, но населението са се намножили като мишки. Мишките например като се намножат и изядат всички ресурси после измират и популацията се поддържа според средата - това е нормално и умиращите не са много. Тука обаче - не. Ще ги храним... И кво след още 10-ина год ще са толкова много че и храненето няма да помогне и ще стане едно огромно измиране - милиони трупове и унищожена земя. БРАВО!

48

до 58

преди 12 години

Абе да не мислиш,че едва ли не правят секс с умисъл за деца.Хората са необразовани,не са чували за презервативи,секса им е "първичен инстинкт". Може би,ако имаше кой да ги образова и да се подпомагат с безплатни "предпазващи средства" нямаше да се стига до там,но мисля,че всичко е политика.На някой просто му изнася да са много и да точи пари за тяхна сметка...

fallback