11-годишният Станислав. Снимка: МВР
fallback

Има събрани достатъчно доказателства, че 71-годишният британски гражданин Дейвид Брансън е предполагаемият убиец на 11-годишния Станислав, обявиха от МВР.

Издирването на момчето продължи цели 18 дни, а тялото му бе открито на 21 януари в землището на село Лагошевци в стръмен дол.

Според заключението на експертизата детето е било удушено, а по тялото има следи и от извършени блудствени действия.

Oще по темата

Брансън, който живее в селото от пет години, е бил подложен на разпит с полиграф, след което е направил самопризнания пред окръжен съдия във Видин, обяви днес комисар Марчо Марков, директор на видинската полиция.

Мъжът е направил пълна възстановка на извършеното от него. Той е запазил пред разследващите пълно самообладание и държанието му е било хладнокръвно.

Установено е, че убийството на момчето е извършено още в деня на изчезването му. Около 16.30 часа на 4 януари детето отивало да занесе храна на възрастен мъж от селото, а пътят му минавал покрай имота на британеца.

Дейвид Брансън излязъл на улицата, провокиран от скимтенето на  кучето си, видял момчето, за което имал съмнение, че тормози домашния му любимец и го хванал за врата, за да го души.

Влачил момчето, душейки го, към полето, където изхвърлил трупа в дола и се прибрал в дома си, обясни зловещата картина комисар Марчев.

Към настоящия етап на разследването обаче не са събрани достатъчно доказателства, уличаващи 71- годишния британски гражданин в блудствени действия с момчето, призна топполицаят.

Предстои извършването на съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза за установяване вменяемостта на британския гражданин.

Тази сутрин е внесено искане за налагане на постоянна марка "задържане под стража" на обвиняемия Дейвид Брансън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

POMNI

преди 11 години

Тоя британски гражданин да не се забравя че е кучкар и следователно 100% побъркан тип - а вината на момчето е че май било дразнело песа му и той го убил за това..

127

SHE

преди 12 години

СМЪРТ ЗА БРАНСЪН !!!!!!!!!

126

Младен

преди 12 години

За какво "тричане" става въпрос? В този край на България няма такъв обичай! Минавал съм през Лагошевци на път за Арчар. Западнало, обезлюдено селце. Верни на табиета си, разни оленца (умилително от ***) започват да изместват темата, да я опорочават. А уж IQ-то ни било върховно! Лян-дрън и избиване на комплекси! На темата: защо местната полиция няма поне едно служебно куче? Там бандити живеят с дни в изоставени къщи, препитават се с каквото намерят по хорските мазета. И няма една овчарка!

fallback