Снимка: МВР
fallback

14 футболни хулигани бяха задържани тази сутрин при акция на столичната полиция и ще бъдат съдени по Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е била за извършителите на противообществени прояви по време на футболните срещи от есента на миналата година.

Месец и половина служителите на реда са работили за установяване на футболните хулигани, които са били разпознати с помощта на снимки, видеоматериали и свидетелски показания.

Сред задържаните е 31-годишната софиянка В.С., известна на полицията за хулиганство, два пъти осъждана от Софийски районен съд с две забрани за посещение на спортни мероприятия. По време на последното дерби "Левски-ЦСКА" дамата замеряла с бомбички длъжностните лица.

Седем от младежите са установени от полицаите за хулигански действия по време на футболната среща  –  А.П. /25 г./, А.В. /23 г./, Д.А. /21 г./ и Д.Л. /24 г./, Л.Ц. /22 г./, Д.Т. /18 г./ и 15-годишно момче.

Те използвали бомбички в секторите „Б” и „Г” на Националния стадион „Васил Левски”. Четирима от тях са криминално проявени, известни за хулигански прояви.

Сред задържаните са и тримата софиянци, които предизвикали и участвали в масово меле в сектор „Г” по време на мача Левски-ЦСКА.

Един от тях е известен на органите на реда за хулиганство, спортно хулиганство и притежание на дрога, а друг е регистриран за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда. И тримата доскоро са изтърпявали забрани за посещение на спортни мероприятия.      

Двама непълнолетни софиянци са задържани за използване на забранени пиротехнически изделия и замеряне на играчите с изпочупените от тях седалки  по време на футболната среща ЦСКА-Лудогорец. 31-годишен плевенчанин бил задържан за същата проява по време на мача „Славия”-„ЦСКА”.

Тринадесет от  хулиганите ще бъдат съдени още днес от  Софийски районен съд, а един от непълнолетните ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

....................

преди 11 години

46 бегай да биеш две *** щото много сис е напрегнал

44

ham3r

преди 11 години

Нема да ти се верва аз ако те хвана теб...Мишок недоносен

43

do elmo

преди 12 години

Ima! Huliganka vikaha edno vreme na patroncheto alkohol.

fallback